Na 60. Zlati lisici zmagala Valerie Grenier

ByA.K.

6. januarja, 2024 , ,
Foto: Zajem zaslona

Na 60. Zlati lisici zmagala Valerie Grenier

V Kranjski Gori se je odvijal veleslalom za 60. Zlato lisico. Žal so bili slovenski smučarski navdušenci razočarani, saj so naše tekmovalke dosegli manj od pričakovanj. Pričakovanj v slovenskem taboru sicer ni bilo veliko. Poznavalci so namreč vedeli, da so tekmovalke pred težko nalogo. Kljub temu bi boljša uvrstitev blizu 15. mesta razveselila premočene gledalce. Na koncu se je med najboljšo četverico uspelo uvrstiti le Ani Bucik, ki je tekmo končala na 19. mestu. Njen prvi nastop na progi italijanskega trenerja Giorgia Pavonija je bil soliden, na drugi progi izgubila nadzor in odstopila.

Ana Bucik je po tekmi izjavila: “Letos sezona ni na takšni ravni kot lanska, zato ni bilo realno pričakovati takšnega rezultata kot lani. Želela sem si le smučati čim bolj napadalno. Na prvi progi mi je šlo bolje kot na prejšnjih tekmah, a še vedno je bilo preveč napak. Sam pristop je bil pravi, žal pa v finalu nisem prišla do cilja. Zagotovo sem razočarana. Nima smisla zdaj preveč razglabljati, treba se je čim bolje pripraviti na nedeljsko tekmo, kjer načrtujem popoln napad.”

Glede na trenutno formo Ane Bucik so si navijači upali pričakovati več, vendar pa se zavedajo, da ima Ana pred seboj še precej dela, da se vrne med najboljše.

Smučanje ni steklo

Nekdanji alpski smučar Jure Košir, ki sodeluje z Anino ekipo, je že jeseni opazil, da smučanje ni steklo po načrtih. Priprave niso potekale tako, kot bi morale, in tehnično je bilo vse narobe. Kljub temu verjame, da jo lahko trener Mitja Kunc vrne med najboljše.

Na veleslalomski tekmi so se ostale Slovenke oddaljile od finala in niso dosegle niti med prvih 50. Neja Dvornik je po tekmi povedala: “Iskati izgovore, da mi podlaga ni ustrezala in da razmere niso bile ugodne, je nesmiselno. V vseh pogojih se moraš znajti. Enostavno se nisem dobro lotila proge, vožnja mi ni uspela.”

Na vrhu tekmovanja se je razplet ponovil, saj je Valerie Grenier izkoristila postavitev svojega trenerja in z najboljšim finalom pristala na prvem mestu. Mikaela Shiffrin je osvojila 9. mesto, Petra Vlhova pa je zapravila odlično izhodišče in končala na četrtem mestu.

Nedeljo bo v Kranjski Gori spremljal še slalom, kjer bodo navijače pred finalom zabavali Čuki, pričakujejo pa tudi nekoliko boljše vreme. Navijačem svetujejo, da poskrbijo za toplo in nepremočljivo obutev ter bodijo previdni zaradi poledenelih površin.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24