Na Grubinem memorialu zbrali sredstva za nasmejano Brino

Dobrodelnost je ključna nota tradicionalnega na Grubinem memorialu. Obiskovalci in legende smučanja so na memorialu s plačilom štartnine prispevali k zbranemu znesku za deklico, ki se že od rojstva bori s cerebralno paralizo. Za nasmejano Brino so skupaj s sponzorji zbrali kar 14.000 evrov.

Slovenci znamo dokazati, da lahko stopimo skupaj, ko moramo pomagati človeku v stiski. To je bila tudi želja Draga Grubelnika, kateremu vsako leto v spomin organizirajo dobrodelni dogodek Grubin memorial.

Uverture v tekmi svetovnega pokala se je udeležilo več kot 200 tekmovalcev in rekreativnih smučarjev, med njimi so bili tudi številni znani obrazi iz sveta športa in zabave, kot so Ingemar Stenmark, Alberto Tomba, Marc Girardelli, Mitja Dragšič, Matjaž Vrhovnik, Urška Hrovat, Alenka Dovžan, Tomi Meglič, Sani Bečirović, Gregor Skočir, Ciril Komotar in mnogi drugi. Kot predtekmovalci pa so se po smučišču spustili Rene Mlekuž, Jure Košir, Mitja Dragšič, Christian Mayer in Retro legende.

Za nasmejano deklico Brino, ki se že od rojstva bori s cerebralno paralizo so zbrali neverjetnih 14.000 evrov.

Na dogodku je bil tudi letos kot vseživljenjski partner in ponosni sponzor prisoten Generali, ki je poskrbel za pester spremljevalni program. Ob tekmovalni progi, kjer je bilo postavljenih 14 vratc, so postavili sankaško progo za najmlajše, ki so z lopatami za sankanje vijugali med količki.

Po progi se je pogumno spustil tudi levček. V ciljni areni so postavili kotiček za fotografiranje, kjer je vsak lahko odnesel domov spomin na Grubin memorial 2023. Organizatorjem pa so ob koncu prireditve predali tudi dobrodelni ček z donacijo za Brino.

Direktorica razvoja partnerske prodajne mreže Biljana Cvjetičanin je soorganizatorju dogodka Reneju Mlekužu podarila dobrodelni ček za 2000 evrov

Obiskovalcem so pripravili tudi posebno presenečenje – rdeči VIP kotiček imenovan levjesrčni prestol, kjer so se lahko prelevili v VIP goste 62. Pokala Vitranc.

Na podestu s počivalniki so jim omogočili neposreden pogled na zadnjo strmino, pogostili smo jih s toplim čajem, tradicionalnim slovenskim pekovskim izdelkom – monoporcijskimi potičkami – in jih nagradili z Generali darilno vrečko.

Levjesrčni prestol so preizkusili tako domači kot tudi tuji navijači, otroci, njihovi starši in stari starši. Najmlajši so se med obema tekoma ob plesnih ritmih zabavali z levčkom. Njegove manjše različice so prejeli tudi trije najboljši na sobotni in nedeljski veleslalomski preizkušnji.

Foto: Generali

By A.K.

Komentar: