Na Instagram profilu oblikovalke Balenciage nenavadne fotografije otrok

ByAna Koren

1. decembra, 2022 , , ,
Na Instagram profilu oblikovalke Balenciage nenavadne fotografije otrok

Na Instagram profilu oblikovalke pri hiši Balenciaga se nahajajo nenavadne fotografije otrok. Potem, ko je modna hiša Balenciaga šokirala svet s fotografijami otrok, ki pozirajo z odraslimi igračami in alkoholom, se za slavno modno hišo pojavljajo nove težave. 

Njihova oblikovalka je na svojem osebnem Instagram profilu objavila tudi nenavadne fotografije otrok. Poleg tega se je na fotografijah kampanje znašla tudi knjiga s slikami otrok, ki so videti kot kastrirani.

Oblikovalka znamke Balenciga Lotta Volkava je na svojem Instagramu objavila fotografije, ki prikazujejo deklico v kopalkah, ki leži, fanta v petah, spalnico, prekrito s krvavimi madeži, in plišastega medvedka, privezanega z rdečim trakom.

Objavila je tudi moškega in žensko s plastično vrečko na glavi, žensko, ki se “žrtvuje” hudiču, otroka z lobanjo in deklico, privezano na stol. Po številnih odzivih na družbenih omrežjih je Lotta profil zaklenila.

Rodila se je v Rusiji in študirala modno oblikovanje v Londonu. Po tem se je preselila v Pariz. Sodelovala je s številnimi zvezdniki, med drugim s Kanyejem Westom in Justinom Bieberjem. Delala je tudi za Vetements in Adidas.

Na fotografijah knjig s slikami otrok, ki izgledajo kot kastrirani

Poleg Lottinega Instagrama je na dveh fotografijah iz Balenciagine zadnje kontroverzne kampanje mogoče videti francosko igralko Isabelle Huppert, ki pozira v pisarni na Manhattnu, v ozadju pa knjiga, ki slavi belgijskega slikarja Michaela Borremansa, poroča Daily Mail.

Dela pogosto prikazujejo otroke. Tako je v kolekciji 2017/2018. Ogenj iz sonca prikazuje skupino majhnih otrok, od katerih imajo nekateri madeže krvi na koži, nekateri so videti kot kastrirani.

Modna hiša ni komentirala knjige ali tega, kako se je znašla na fotografijah kampanje za pomlad ’23, vendar je ta podrobnost samo še dodatno prispevala k Balenciaginemu šokantnemu prikazu otrok, ki je povzročil škandal.

Balenciaga po aferi: “Obsojamo nasilje nad otroki, nismo tako mislili”, oglasila se je tudi Kim Kardashian

Balenciaga po aferi: “Obsojamo nasilje nad otroki, nismo tako mislili”, oglasila se je tudi Kim Kardashian. Svetovno znana modna znamka Balenciaga je pojasnila razlog za lansiranje škandalozne kampanje s slikami otrok, ki pozirajo z igračami za odrasle in alkoholom… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona