Danes in jutri bo na jugozahodu oblačno, drugod delno jasno

Danes bo na Primorskem in Notranjskem oblačno in povečini suho, drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 16 °C.

Jutri bo v jugozahodni ter delu osrednje in južne Slovenije pretežno oblačno, ponekod na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo povečini sončno. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo v severni Sloveniji od 0 do 5, drugod od 6 do 12, najvišje dnevne od 9 do 15, ponekod na vzhodu do 17 °C.

Obeti

V ponedeljek bo na vzhodu sončno, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem na Notranjskem in Primorskem bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. V torek bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo.

Vremenska slika

Nad južno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka, nad severno in severozahodno Evropo pa obsežno ciklonsko območje. Z jugozahodnim vetrom k nam še naprej priteka za ta čas zelo topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Ob severnem Jadranu in v Furlaniji bo oblačno, ponekod tudi megleno, v Gorskem Kotarju bo občasno deževalo. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Pihal bo jugozahodnik.

Vir: ARSO Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Božična pravljica Ljubljane, razvajanje ob dobrem vinu

Božična pravljica Ljubljane. Ljubljana je lepa v vsakem letnem času. Decembra pa je njen pogled obsijan s prazničnimi lučkami še posebej čaroben. Letošnje ime novoletne okrasitve je “Common Mind // Community Spirit”.  Avtor idejne zasnove Urban Modic pojasnjuje, bo skozi svetlobno instalacijo poleg umetnosti kot ideološke in duhovne komponente predstavljen tudi miselni kaos… več tukaj.

By A.K.

Komentar: