Na Kongresnem trgu v Ljubljani – Nova slovenska pomlad

Protest v Ljubljana [Foto: Zajem zaslona]

Na Kongresnem trgu v Ljubljani – Nova slovenska pomlad

Slovenska demokratska stranka (SDS) je za danes ob 17. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani napovedala protestno zborovanje. S sloganom “Pridružite se nam na Kongresnem trgu v Ljubljani! Pokažimo vladi, da je dovolj!” stranka vabi državljane, da izrazijo svoje nezadovoljstvo z delovanjem trenutne vlade. Zborovanje bo med drugim nagovoril predsednik stranke, Janez Janša.

V ospredju kritik stranke so očitki o negospodarnem ravnanju z javnimi sredstvi, obračunavanju z drugače mislečimi in pomanjkanje osredotočenosti na ključna razvojna vprašanja, kot so demografija, reforme ter razbremenitev gospodarstva in davkoplačevalcev. SDS z zborovanjem želi opozoriti na potrebo po novi smeri za Slovenijo, ki bo bolj v skladu z rezultati plebiscita o samostojnosti.

Dogodek, ki ga stranka opisuje kot “prvo glasno budnico” pred evropskimi volitvami 9. junija, je del večje iniciative za mobilizacijo podpore in spremembe v slovenski politični krajini. Janša je ob 35-letnici stranke izrazil vabilo vsem “ljudem dobre volje, ki jim je mar za prihodnost Slovenije” in poudaril potrebo po “novi slovenski pomladi”.

Odzivi na napovedani shod so bili mešani. Medtem ko je podpredsednik vlade iz vrst Gibanja Svoboda, Matej Arčon, kritiziral uporabo plakatov z negativno podobo predsednika vlade Roberta Goloba kot “neprimerno in neokusno”, sta predsednica SD-ja Tanja Fajon in minister za delo iz vrst Levice Luka Mesec izpostavila, da čeprav imajo ljudje pravico do protesta, bi bilo bolje najti rešitve, ki bi koristile ljudem, namesto da se organizirajo protesti in stavke.

Današnji protestni shod tako postavlja v središče ne samo politična stališča in kritike trenutne vlade, temveč tudi vprašanja o prihodnjih političnih usmeritvah Slovenije in načinih, kako najbolje nasloviti težave, s katerimi se država sooča.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Zajem zaslona