Aktivni državljani Slovenije so na NPU podali naznanilo utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj v času državnozborskih volitev 24. aprila 2022.

“Aktivni državljani Republike Slovenije smo bili v mesecu aprilu 2022 priča grobemu izigravanju in manipuliranju rezultatov državnozborskih volitev, s katerimi je dosežen rezultat volitev v prid ideološko levi struji, katere edini cilj je bila zrušitev vlade Janeza Janše,” so Aktivni državljani zapisali v naznanilu utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj po členu 154. in 155. kz-1 RS, ponareditev in prikritje listin o volitvah in ponareditev volilnih rezultatov.

Aktivni državljani Slovenije pišejo, da je bilo na voliščih ogromno nežigosanih volilnih glasovnic, glasovnic brez  žiga. Slednje tem glasovnicam izkazuje nezakonitost. Kot dokaz temu je sklep Državne  volilne komisije z dne 22. 4. 2022, ki izrecno navaja, da nežigosane nadomestne glasovnice  niso veljavne.

Državna volilna komisija je na novinarsko poizvedbo o žigih odgovorila: Na vsaki glasovnici mora biti žig DVK. Glasovnice brez žiga niso veljavne in niso uradne. Glasovnice so (celo) ustrezno zaščitene in je kopijo moč takoj prepoznati, ta pa ni veljavna. Volivci lahko na voliščih glasujejo s svojim pisalom.

Ugotovitve in dejstva, ki so v nasprotju s pravilnim in zakonitim delovanjem:

Na nekaterih voliščih niso imeli kuvert primerne velikosti, v katere bi vstavili vse preštete glasovnice po zaključku volitev. Od DVK jih namreč niso prejeli. Glasovnice so bili na koncu prisiljeni oddati nezapečatene in brez kuvert. V nezapečatenih skrinjicah so jih odnesli pooblaščeni sodnici na Upravno enoto.

V volilnem okraju Slovenska Bistrica 7002 za DOM uradno ni bilo niti enega glasu. V resnici  je tam za DOM glasoval najmanj eden.

Na volišču v volilnem okraju 4003, v volilni enoti  4000, v osnovni šoli Brinje, je volilni odbor ob oddanih 594 glasovnicah naštel neverjetnih  889 glasov. 592 veljavnim glasovnicam je  dodano še 297 glasov, zapisani so Gibanju  Svoboda.

Hranjenje glasovnic iz predčasnih volitev na volišču v Hočah pri Mariboru:

Izpolnjene glasovnice so odgovorni člani volilne komisije, sicer zapečatene tri dni hranili v skrinjicah. V prostorih občine Maribor so bile nezavarovane, brez kakršnegakoli tehničnega nadzora.

Aktivni državljani Republike Slovenije vodstvo in preiskovalce  Nacionalnega preiskovalnega urada pozivajo, da temeljito preučijo in preiščejo naznanilo ter ukrepajo v skladu z veljavno kazensko zakonodajo. Aktivni državljani menijo, da je več kot evidentno, »da so bile volitve  na tak ali drugačen nezakonit način nameščene in zrežirane za končnega zmagovalca.« 

Vir: E Maribor

Foto: Danijel Novakovič/STA

By A.K.

Komentar: