Danes bo na Primorskem jasno z burjo, drugod zmerno do pretežno oblačno

Danes bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo zmerna burja. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, popoldne in zvečer bo predvsem na Kočevskem lahko naletaval sneg. Zgornja meja oblačnosti je med 1300 in 1600 m nadmorske višine. Pihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 7 °C.

Jutri bo pretežno jasno, le na jugovzhodu bo še nekaj oblačnosti. Burja na Primorskem bo popoldne slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -5, v alpskih dolinah do -13, na Goriškem in ob morju malo pod 0, najvišje dnevne od 0 do 3, na Primorskem do 8 °C.

Obeti

V petek bo pretežno jasno, na Primorskem bo še pihala šibka burja. Jutro bo še dokaj mrzlo, čez dan pa bo že nekoliko topleje. V soboto se bo zmerno pooblačilo, mraz bo še naprej popuščal.

Vremenska slika

Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda priteka k nam hladen in prehodno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v krajih zahodno od nas ter v Istri in v Kvarnerju pretežno jasno, drugod bo več oblačnosti. V Gorskem Kotarju bo popoldne in zvečer rahlo snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja.

Jutri bo prevladovalo jasno vreme, le na območju Gorskega Kotarja bo še zmerno do pretežno oblačno. Burja ob severnem Jadranu bo popoldne slabela.

Vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Število rib zaradi prekomernega lova drastično upada

Če ne bomo spremenili svojih navad, bo morje kmalu prazno. Populacije rib zaradi prekomernega ribolova, onesnaževanja s plastiko in drugih škodljivih človeških praks namreč drastično upada, opozarja WWF

“Morja, oceane in reke smo vedno uporabljali kot vir hrane in drugih virov, danes jih uporabljamo kar petkrat več kot pred 50 leti. Tudi morje potrebuje počitek,” v novi kampanji opozarja WWF.

Mnoge ribje populacije so se že drastično zmanjšale in njihovo število še naprej upada. Poleg tega so ogrožena tudi druga morska bitja, kot so morske želve in kiti. Zmanjšan stalež rib namreč pomeni, da bo tudi njim kmalu zmanjkalo hrane… več tukaj.

By A.K.

Komentar: