Na RTV Slovenija prispele nepopolne prijave za direktorska mesta

Prijave, ki so prispele za direktorska mesta na RTV Slovenija, naj bi bile po poročanju N1 nepopolne. Edina popolna prijava naj bi bila od nekdanje direktorice TV Slovenija Natalije Gorščak, ki se tokrat poteguje za mesto direktorice Multimedijskega centra (MMC). Razpisna komisija je včeraj odpirala prijave za mesta direktorjev na RTV Slovenija: za direktorja TV Slovenija, Radia Slovenija in direktorja MMC.

Vir: Birokratski zaplet glede potrdila o izobrazbi

Viri N1 navajajo, da je do birokratskega zapleta prišlo glede potrdila o izobrazbi. Razpisni pogoji naj bi določali, da mora biti potrdilo o izobrazbi originalno ali ustrezno overjeno. Nekateri prijavljeni iz vrst zaposlenih na RTV Slovenija pa so sklepali, da zadostuje že kopija diplome, ki jo imajo vloženo v personalni mapi. Razpisna komisija naj bi očitno mislila drugače.

Reakcija uprave: Ponovitev razpisov?

Predsednik uprave RTV Slovenija Zvezdan Martič še ni odgovoril na vprašanja o zapletu in načrtovanih ukrepih uprave. Več virov predvideva, da bodo razpise za direktorja TV Slovenija in direktorja Radia Slovenija ponovili. Kaj bodo storili glede razpisa za vodenje MMC, na katerega je prispela popolna prijava Natalije Gorščak pa še ni znano.

Natalija Gorščak potrdila prijavo

Gorščak je za N1 potrdila, da se je prijavila za mesto direktorice MMC in kot razlog navedla “prepričanje, da je prihodnost RTV Slovenija v integraciji.” Pri slednjem pa mora imeti gonilno vlogo enota za digitalne vsebine.

Prijave drugih kandidatov

Poleg Gorščak naj bi se za vodenje MMC prijavila tudi Kaja Jakopič. Za direktorsko mesto na TV Slovenija se je prijavila Ksenija Horvat, na Radiu Slovenija pa Mirko Štular in Darja Groznik. Po informacijah N1 naj bi se v tekmo podal tudi nekdanji generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough, ki naj bi se prijavil za vsa tri direktorska mesta.

Foto: STA

Portal24