Na sestanku zasačena Drago Kos in Nika Kovač!

ByA.K.

27. novembra, 2023
Nika Kovač in Drago Kos Foto: Nova24TVNika Kovač in Drago Kos Foto: Nova24TV

Na sestanku zasačena Drago Kos in Nika Kovač!

Spletno skupnost je osupnila fotografija, na kateri sta se na sestanku srečala Nika Kovač, znana aktivistka in direktorica nevladno-vladne organizacije Inštitut 8. marec, ter javnosti dobro poznani Drago Kos. Fotografija, ki je pristala na spletu, je sprožila številna vprašanja in komentarje, ki odražajo presenečenje in zanimanje javnosti.

Na eni strani fotografije je Nika Kovač, samooklicana borka za aktivizem in znana figura Levice, medtem ko na drugi strani sedi Drago Kos, ki je znan po svojem vplivu in vlogi v družini Kos. To je kombinacija, ki je verjetno ne bi pričakovali v demokratičnem okolju.

Fotografijo, ki jo je v uredništvo prejela medijska hiša Nova24TV je spremljal komentar: “Depriviligirana Slovenka leta z lastniškim stanovanjem v Ljubljani na kavici s Kučanovim klanom. Na kateri točki bodo hipijevke iz @8Marec spoznale, da jih izkorišča za privatne tranzicijske agende?” Ta komentar odraža zaskrbljenost glede morebitnih skritih načrtov in motivacij za sestanek med Kovačevo in Kosom.

Nenavadno srečanje se je zgodilo v bližini Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) v Ljubljani. To je še dodatno povečalo zanimanje javnosti, saj se je postavilo vprašanje, kaj sta se pogovarjala in kateri skupni cilj sta morda zasledovala.

Povezave

Poleg tega je treba omeniti, da je Tjaša Slokar Kos, žena Draga Kosa, dolgoletna voditeljica informativne oddaje 24ur na največji komercialni televiziji POP TV. Ta televizija je že bila kritizirana zaradi ustvarjanja “novih obrazov” v politiki s pomočjo kuriranih sporočil. To sodelovanje med mediji in političnimi akterji je vzbudilo številna vprašanja glede neodvisnosti medijske pokritosti.

Spraševanja o razlogu za nenavadno srečanje so usmerili tudi na Inštitut 8. marec. Vprašanja, ki so jih postavili, so vključevala namen sestanka, ali je bil poslovne narave, in kakšna je bila tema sestanka. Prav tako se je razmišljalo o morebitni povezavi s pripravami na Evropske volitve.

Omeniti velja, da je Andraž Kos, sin Draga Kosa, član Inštituta 8. marec, kar je dodatna povezava med obema stranema. Nenavadno srečanje je dvignilo vprašanja o političnih povezavah in ozadjih teh dveh akterjev.

Čas bo pokazal, kakšni bodo rezultati sestanka med Nika Kovač in Drago Kos. Vse več poznavalcev meni, da se že pripravlja teren za “nove obraze” v politiki in da obstajajo znaki krize. Kritična poročila o trenutni vladi in izražena nezadovoljstva so še dodatno zapletli situacijo. Javnost zdaj čaka na odgovore in razkritje morebitnih skritih načrtov, ki bi lahko vplivali na politično dogajanje v Sloveniji.

Vir in foto: Nova24TV; Portal24