Na tekočem s Karin: Golobovo leto (video)

Na tekočem s Karin: Golobovo leto (video)

Zadnjih nekaj tednov smo priča vse večjim škandalom na slovenski politični sceni, predsedniku vlade pa se že pošteno maje stolček. Vendar zakaj šele zdaj? Energetskega genija Roberta Goloba namreč že od začetka njegovega mandata spremljajo sumljivi posli iz časov, ko je še upravljal z Gen-I-jem, in nerešena vprašanja glede spornih nakazil takratni novinarki portala Necenzurirano Vesni Vuković, ki pa je potem postala generalna sekretarka Gibanja Svoboda. Zelo prikladno, kajne?

Zaradi tovrstnih finančnih mahinacij bi ga morali mediji raztrgati že v času predvolilne kampanje, a so mu kljub temu stali ob strani kot zvesti psi čuvaji. Kljub temu je Gibanje Svoboda prepričljivo zmagalo na volitvah, sestaviti pa jim je uspelo tudi zelo močno koalicijo, ki jim omogoča, da v Državnem zboru počnejo tako rekoč karkoli hočejo. Že po preteku prvega leta mandata pa se je pokazala neprofesionalnost in operativna nesposobnost trenutne koalicije. Seje v Državnem zboru potekajo nedemokratično, velikokrat se krši poslovnik in jemlje se besedo opoziciji brez pravega razloga.

Kar naenkrat je inflacija poskočila krepko nad evropsko povprečje in vsi državljani smo začeli izkušati draginjo, ki nas je velikokrat pahnila v nakupe čez mejo. Prav tako smo začeli spoznavati, da so bile reforme celotnega sistema samo prazne predvolilne obljube. Zdravstvo je na robu popolnega kolapsa, saj se čakalne vrste samo še daljšajo, zdravniki pa odhajajo, medtem pa se sprašujemo, kje točno se nahajajo tiste lopate, ki so pripravljene za gradnjo novih stanovanj, kot je rekel Luka Mesec. 

Ob nastopu trenutne vlade smo kot država in narod začeli drveti v prepad, mediji pa so se zbudili šele zdaj. Neodvisni mediji bi namreč to vlado odnesli že ob preteku prvega Golobovega leta.