Po nedavnem zmagoslavju v La ligi se bo španski težkokategornik Real Madrid potegoval za 14. naslov Lige prvakov. Danes se bo namreč v Parizu v finalu pomeril z Liverpoolom.

Ekipa trenerja Reala Ancelottija je v vrhunski formi. Trener Liverpoola Jurgen Klopp je pred tekmo delal predvsem na kondiciji Thiaga Alcantare in Fabinha. Za tekmo bi tako morala biti oba dobro pripravljena.

Na tisoče navijačev Liverpoola in Real Madrida pa je že več ur pred začetkom tekme preplavilo ulice Pariza. Tako eni kot drugi upajo, da bo njihova ekipa šla do konca. Zdi se, da se večina dobro zaveda, da sta ekipi enakovredni.

Navijač Liverpoola je za Euronews dejal: “Skrbi me le za Benzemaja. Mislim, da je v svoji karieri eden najbolj podcenjenih napadalcev svoje generacije, a je dober. Verjetno je trenutno eden najboljših na svetu.”

Navijač Real Madrida pa je dejal: “Ne gre za strah, ampak da ostanemo osredotočeni. Imamo dobrega trenerja, to je dobra ekipa. Prepričan sem, da bo Real Madrid zmagal.”

Liverpool je v finalu morda res v manjši prednosti, a se zdi, da Real Madrid vedno najde pot. Ne glede na končni izid, si obe ekipi in njihovi navijači res zaslužijo biti v Parizu.

Tekma se prične ob 21. uri po lokalnem času.

Vir: Euronews

Fotografija: Zajem zaslona

By A.K.

Komentar: