Na ukrajinski trg se vračajo Zara, Bershka in Pull&Bear

Foto: Pexels

Na ukrajinski trg se vračajo Zara, Bershka in Pull&Bear

V luči postopnega okrevanja Ukrajine in prizadevanj za ponovno vzpostavitev mednarodnega poslovanja, španski maloprodajni velikan Inditex, ki stoji za priljubljenimi modnimi znamkami kot so Zara, Bershka in Pull&Bear, napoveduje svojo vrnitev na ukrajinski trg. To predstavlja pomemben korak ne le za podjetje, ampak tudi za ukrajinsko gospodarstvo, saj se država trudi okrepiti svojo integracijo v svetovno gospodarstvo po več kot dveh letih zaustavitve zaradi ruske invazije.

Inditex, ki velja za eno največjih podjetij hitre mode na svetu, bo 2. aprila obnovilo spletno prodajo za ukrajinske potrošnike. Naslednji dan, 3. aprila, bo podjetje ponovno odprlo vrata približno 20 svojih fizičnih trgovin po vsej državi, vključno s tremi prestižnimi lokacijami Zare v prestolnici Kijev.

Vrnitev Inditexa na ukrajinski trg je odraz širših prizadevanj ukrajinskega zunanje ministrstva za privabljanje mednarodnih podjetij in spodbujanje gospodarske rasti. Kot del tega procesa Ukrajina stremi k “poglobljeni integraciji države v svetovno gospodarstvo”, kar bi utrlo pot ustvarjanju novih delovnih mest, zagotavljanju dostopa do kakovostnega blaga in storitev ter splošni podpori ukrajinskemu gospodarstvu.

Inditex ni edino veliko mednarodno podjetje, ki je znova začelo poslovati v Ukrajini. Podobne poteze so v nedavnem času naredili tudi drugi veliki trgovci na drobno, vključno z McDonald’s, H&M, danskim draguljarjem Pandora in francoskim kozmetičnim podjetjem Yves Rocher. Ta gibanja kažejo na postopno, a vztrajno vračanje mednarodne trgovinske skupnosti v Ukrajino in priznanje njenih prizadevanj za obnovo in rast v postkonfliktnem obdobju.

Z nadaljevanjem investicij in ponovnim vstopom v ukrajinski trg Inditex in podobna podjetja igrajo ključno vlogo pri podpiranju ukrajinskega gospodarstva, hkrati pa potrošnikom ponujajo upanje in dostop do široke palete izdelkov. Ta korak naprej ne predstavlja le gospodarskega preporoda, temveč tudi simbol solidarnosti in odpornosti v obraz izzivov.

[Vir: The Kyiv Independant]; Portal24; Foto: Pexels