Na zahodu bo oblačno, pade lahko kakšna kaplja dežja

ByA.K.

5. januarja, 2023

Na zahodu bo pretežno oblačno, pade lahko kakšna kaplja dežja

Danes bo na Primorskem in Notranjskem večji del dneva oblačno, občasno tudi megleno, ponekod bo rosilo. Drugod bo večinoma zmerno oblačno. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13 °C.

Jutri bo povečini sončno in po nekaterih nižinah zjutraj in dopoldne megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem do 7, najvišje dnevne od 8 do 13 °C.

Obeti

V soboto bo na severu in vzhodu delno jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Na Primorskem in Notranjskem lahko občasno rosi ali rahlo dežuje. V nedeljo bo v severovzhodni Sloveniji še delno jasno. Drugod bo oblačno, v zahodni polovici Slovenije bo občasno deževalo. Oba dneva bo pihal jugozahodni veter.

Vremenska slika

Nad južno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Frontalne motnje se pomikajo proti vzhodu severno od Alp. K nam od zahoda še doteka razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo zmerno, občasno pretežno oblačno, zjutraj bo ponekod megla. Pihal bo jugozahodni veter.

Jutri bo sončno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla.

Vir: ARSO Foto: Pixabay

Ne spreglejte…

Kot na lotu: Predsednica izžrebala trajanje mandatov novih članov Sveta RTV Slovenija

Začeli so se postopki za konstituiranje novega Sveta RTV SLO. Predsednica Nataša Pirc Musar je izžrebala, katerih devet članov sveta bo imenovanih za dve leti in katerih osem članov za štiri leta. Samo žrebanje je sicer označila za “bizarno opravilo”… več tukaj.