Naj bodo lasje pred barvanjem čisti ali umazani?

ByAna Koren

31. decembra, 2022

Naj bodo lasje pred barvanjem čisti ali umazani?

Ko se bliža termin za barvanje las, si lase preneham umivati nekaj dni prej. Mnogi, ki si barvajo lase v salonu ali pa kar sami doma se najbrž sprašujejo ali nabiranje izdelkov in odvečna maščoba morda vplivata na barvo las. Da bi izvedeli ali je bolje imeti umazane ali sveže umite lase preden jih pobarvate preberite do konca.

Ali naj bodo vaši lasje pred barvanjem umazani ali čisti?

Čeprav se vam morda misel na mastne lase upira, je to pravzaprav najboljša stvar, ki jo lahko naredite za zdravje svojih las. 

Vaši lasje bi morali biti pred barvanjem umazani, ker naravna olja pomagajo zaščititi pred močnimi kemikalijami. Maščoba služi kot dodaten premaz, tako da je, ko z barvo napademo povrhnjico, manj poškodb in lomljenja las ter draženja lasišča.

Bolj so lasje mastni, večjo zaščito boste imeli med postopkom beljenja. Lasje se po barvanju umijejo in očistijo, preden sledi toniranje. Umazani lasje torej nimajo vpliva na odtenek barve.


Poleg tega lahko čisti lasje barvi za lase otežijo stvari, zlasti pri tehniki barvanja, kot je balayage. Če so vaši lasje sveže umiti, boste imeli več poškodovanih las, nove lase pa je nekoliko težje pobarvati.

Ali lahko izdelki za lase motijo ​​proces barvanja?


Mastni lasje ne bodo ovira za postopek barvanja, a bodite pozorni na izdelke za lase. Suhi šampon denimo ne bo pokvaril postopka barvanja, lahko spremeni teksturo vaših las in posledično tehniko.


Če redno uporabljate serume proti kodravosti las, razpršila za teksturiranje ali vroče pripomočke za oblikovanje, se ne odločite, da boste kar naenkrat postali čisto naravni samo zato, ker ste namenjeni v salon. V salon pojdite urejene kot ste urejene po navadi, frizerji namreč  tako lažje vedo kako se lotiti vaših las.

Kdaj po barvanju si umiti lase?

Takole je: ko je vaša trajna barva za lase obdelana, se ne bo takoj izprala ali zbledela, zato lahko brez skrbi greste iz salona v telovadnico in pod tuš. Kljub temu je pomembno, da uporabljate šampone, ki ne vsebujejo sulfatov in so oblikovani za barvane lase. 

Uporaba šampona in balzama za barvane lase vam bo pomagala, da boste bolj iztrošili barvo in ohranili ton. Kot že rečeno, posezite po izdelkih, ki so brez sulfatov, saj ščitijo pred lomljenjem in pomagajo videti in se počutiti bolj zdrave lase.

Vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Kako se pravilno umiva lase? Odvisno od vrste las

Obstajajo nekatere tehnike nege las, ki jih je težje obvladati kot druge. Ampak kako umiti lase je precej samo po sebi umevno, kajne? A se je vseeno izkazalo, da obstaja pravi in ​​napačen način umivanja las, odvisno od vrste las. Obstaja veliko pogostih napak, ki jih ljudje delajo pri umivanju las, od premajhne navlaženosti las pred šamponiranjem do pretiranega umivanja… več tukaj.