Naj kuhinja zadiši po slastni minestrone juhi
Osnovno znanje z nožem, sezonska zelenjava in velik lonec – to so tri stvari, ki jih potrebujete za pripravo krepke, bogate in hranljive italijanske juhe. Priprava juhe nima točno določenih sestavin, ampak se spreminjajo glede na sezono. A večina receptov vedno vključuje čebulo, korenje, zeleno, paradižnik in stročnice, kot sta fižol ali grah. Za pripravo sestavin boste potrebovali 5 minut, mineštra pa se bo kuhala 35 minut. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke.
Kaj potrebujete:
- 50 g svinjske maščobe
- 1 steblo zelene
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 srednje velika čebula
- 100 g fižola
- 100 g koruze
- 100 g pšenice
- 2 krompirja
- 200 g pelatov
- pest ali dve drobnih testenin
- Sol, po okusu
- Poper, po okusu
- začimbe po okusu
Postopek priprave
V lonec dajte čebulo, sesekljano zeleno, maščobo in olivno olje, popražite. Naj zadiši.
Prilijte pol litra vode, solite in poprajte po okusu.
Dodajte fižol, koruzo, pšenico, paradižnik in narezan krompir. Dušite še toliko časa, da se vse sestavine zmehčajo in po potrebi zalijte.
Dober tek!