Najbolj osamljena britanska ovca je postala prava zvezda

ByAna Koren

28. oktobra, 2023 ,
osamljena ovca JILL TURNER_PETER JOLLY NORTHPIXosamljena ovca JILL TURNER_PETER JOLLY NORTHPIX

Najbolj osamljena britanska ovca je postala prava zvezda

Na obali škotskega limana se je pojavila nenavadna zgodba, ki je postala prava senzacija. Ovca, opažena ob vznožju strmih pečin, je postala znana kot “najbolj osamljena britanska ovca”. Na to nenavadno odkritje je naletela Jill Turner iz Brore med vožnjo s kajakom po vzhodni obali Moray Firtha.

Turner, ki je naletela na ovco med svojim izletom, je povedala, da je isto ovco videla tudi na nedavnem letošnjem izletu, vendar z zelo preraščeno dlako. Blejanje ovce je pritegnilo pozornost Jill in drugih kajakašev, ki so hitro postali priča tej nenavadni zgodbi.

Njena zgodba je kmalu pritegnila pozornost nacionalnih časopisov, zaradi česar je ovca postala znana kot “najbolj osamljena britanska ovca”. Dobrodelna organizacija za zaščito živali, škotska SPCA, je izrazila svojo zaskrbljenost. Povedala je, da se zavedajo, da je ovca obtičala, vendar pa ima na voljo veliko hrane.

Jill Turner se je odločila stopiti v stik s številnimi organizacijami, ki bi lahko pomagale pri reševanju ovce in jo spravile na varno. Kljub temu ostaja neznano, kdo je lastnik te ovce. Domneva se, da bi kmeti potrebovali specializirano opremo, da bi jo lahko potegnili z morske obale.

Žival je postala prava uganka in skrivnost tega območja. Čeprav še ni znano, kako je pristala tam, pa ostaja upanje, da ji bo kmalu ponujena pomoč in da se bo lahko vrnila na varno območje.

vir

Foto: JILL TURNER_PETER JOLLY NORTHPIX

Portal24