Najbolj puhaste ameriške palačinke na svetu!

ByAna Koren

8. junija, 2023 ,

Najbolj puhaste ameriške palačinke na svetu, imamo recept!

Ameriške palačinke po tem preprostem receptu so resnično lahke in puhaste in so odlične za pripravo zajtrka. Da jih popestrite lahko v testo pred peko dodate veliko pest svežih borovnic. Za pripravo teh puhastih ameriških palačink boste potrebovali nekje pol ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 135 g gladke moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ½ žličke soli
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 130 ml mleka
  • 1 veliko jajce
  • 2 žlici stopljenega masla (pustite, da se nekoliko ohladi), plus dodatek za peko
  • Za postrežbo: Javorjev sirup, sadje

Postopek priprave:

V večjo skledo presejte moko, pecilni prašek, sol in sladkor. V ločeni skledi ali vrču narahlo stepite mleko in jajce, nato pa dodajte stopljeno maslo.

Mlečno mešanico vlijte v mešanico moke in z vilicami stepamo, dokler ne dobite gladkega testa. Morebitne grudice bodo z malo mešanja kmalu izginile. Testo pustite stati nekaj minut.

Na zmernem ognju segrejte ponev s premazom proti prijemanju in dodajte košček masla. Ko se stopi, dodajte zajemalko testa (ali dve, če je ponev dovolj velika za peko dveh palačink hkrati). Zdelo se bo zelo debelo, a tako mora biti.

Počakajte približno 3 minute, da se na vrhu palačinke začnejo pojavljati mehurčki in se robovi strdijo. Obrnite jo in pecite še dve minuti, dokler obe strani nista zlato rjavi in ​​palačinka naraste na približno 1 cm/½ in debeline. Če je palačinka pretemna, za naslednjo rundo  rahlo zmanjšajte ogenj.

Ponavljajte, dokler ne porabite vsega testa. Palačinke lahko hranite tople v nizki pečici, vendar so najboljše okusne sveže iz ponve.

Postrezite z dodatkom pravega javorjevega sirupa ali sadjem po izbiri, dober tek!

vir Foto: Pexels Portal24