Recept za najbolj sočnega piščanca doslej, skrivnost je v marinadi

Uporabnik TikToka po imenu Elliot je delil preprost trik za pripravo najbolj sočnega piščanca doslej, vse kar potrebujete sta kivi in ​​olivno olje. Piščanec je meso, ki ga zagotovo najpogosteje uživamo. Razlogov za to je več, je enostavna za pripravo, na voljo je v vsaki trgovini, je poln beljakovin, je zdrav in cenovno ugoden. Vendar se piščanec rad izsuši, če ga prekuhate. Če to napako delate pogosto, imamo za vas odličen trik.

“Ključ do najbolj sočnega piščanca, ki ga boste kdaj jedli, je pravzaprav kivi,” je dejal Elliot, ki se je tega kulinaričnega trika naučil med življenjem v Afriki.

@callmebelly

learned this one in Africa 🥝 I know it sounds crazy but trust me #kiwi #chicken #juicychicken #mealprep

♬ Permission to Dance (Instrumental) – BTS

Kako pripraviti marinado?

Nenavadno je, da za marinado uporabljamo kivi. A glede na to, da vedno bolj uživamo v sladko slanih kombinacijah, bi morda morali dati priložnost tudi temu.

Za pripravo potrebujete en kivi in ​​nekaj oljčnega olja. Pomembno je, da kivi olupite, ga nato pretlačite z vilicami ali zmiksate in nato dodate olje.

Piščanca najprej izdatno začinite s soljo in poprom. Vsaj eno uro preden ga začnete peči piščance prelijte z marinado iz kivija. Po tem piščanca pripravite na ponvi. In to je to!

Sodeč po komentarjih sledilcev je to recept, ki ga morate preizkusiti, nekateri so celo poudarili, da lahko namesto kivija uporabite ananas ali mango. Nimamo drugega za reči, kot da gremo kuhat.

Dober tek!

vir Foto: Pixabay