Najbolj športen Mini Countryman (2024) je tu!

Britanski avtomobilski proizvajalec je končno razkril svojo najnovejšo stvaritev – popolnoma nov model John Cooper Works Countryman za leto 2024. Po napovedih bo ta različica še bolj agresivna in športna od prejšnjih.

Videz, ki prevzame

John Cooper Works Countryman, pobarvan v “Legend Grey”, se od ostalih različic razlikuje po svojem izrazitem videzu. Sprednji del vozila je okrašen s “Chili Red” vstavki na odprtinah za dovod zraka, enako barvno shemo pa najdemo tudi na zunanjih ogledalih in strehi. LED-žarometi prinašajo posebno grafiko, ki jo imenujejo JCW Signature Mode.

Nova osmkotna maska se ponaša s sijajno črno obrobo in svežim logotipom JCW, na zadku pa opazimo bolj izrazit spojler in štirikolesne izpušne konice. Vse to dopolnjujejo posebna 19- in 20-palčna kolesa ter zavore s čeljustmi “Chili Red”, ki dajejo avtomobilu dodatno agresivnost.

Notranjost s pridihom športnosti

Notranjost ohranja minimalistični dizajn, ki je značilen za druge modele Countryman. Središče nadzora predstavlja okrogel zaslon OLED, ki omogoča upravljanje različnih funkcij, vključno z izbiro Mini Experience Modes, navigacijo, povezljivostjo in nastavitvami ambientalne osvetlitve. Izključivo za to različico JCW so na voljo športni sedeži, armaturna plošča pa je okrašena v črni in rdeči barvi ter prekrita z oblazinjenjem iz recikliranega poliestra. Prtljažni prostor se lahko pohvali s prostornino od 460 do 1.450 litrov, kar ostaja nespremenjeno.

Močna srčika pod pokrovom:

John Cooper Works Countryman poganja zmogljiv 2,0-litrski štirivaljni turbo motor, ki razvije 300 KM in 400 Nm navora. Čeprav je nova različica nekoliko manj močna od svojega predhodnika, ki je lahko ustvaril 306 KM in 450 Nm, še vedno ponuja odlično zmogljivost. Pospešek od 0 do 100 km/h je zdaj 5,4 sekunde, kar je 0,3 sekunde počasneje kot prej, vendar se najvišja hitrost ohranja na 250 km/h. Pogon na vsa kolesa zagotavlja odličen oprijem na cesti. Prestavljanje pa je zdaj izvedeno s 7-stopenjskim DSG menjalnikom, namesto s prejšnjim 8-stopenjskim avtomatikom.

Vrhunska varnostna oprema

Varnostna oprema vključuje dvanajst ultrazvočnih senzorjev in štiri kamere, ki omogočajo avtonomno vožnjo stopnje 2 s pomočjo opcijskega paketa Driving Assistant Professional. To pomeni, da lahko Mini Countryman samostojno vozi po podeželskih cestah in avtocestah s hitrostjo do 60 km/h.

Več informacij o serijski opremi in cenah bo razkritih v naslednjih tednih in mesecih. Mini ljubitelji in ljubitelji športnih avtomobilov se lahko že veselijo prihoda te izjemne različice na tržišče.

vir

Foto: Mini

Portal24