Najboljša hrana za zajtrk, če želite raven trebuh

ByAna Koren

4. januarja, 2023 ,

Najboljša hrana za zajtrk, če želite raven trebuh

Mnogi zmotno mislijo, da bodo dosegli bolj raven trebuh, če bodo zmanjšali količino zaužite hrane ali začeli izpuščati obroke. Žal največkrat izpuščajo zajtrk.

Zajtrk pa ni ključen le za splošno zdravje, pomemben je tudi za spodbujanje metabolizma, kar prispeva k izgubi teže. Ko govorimo o izgubi trebušne maščobe, se osredotočimo na visceralno maščobo, ki se najpogosteje nabira okoli trebuha.

Visceralna maščoba je znana kot “nevarna” vrsta maščobe, ker se nahaja na naših trebušnih organih in lahko vodi do bolezni srca in sladkorne bolezni tipa 2. Izguba te maščobe je za vsakogar drugačna, vendar pogosto vključuje spremembe v prehrani, gibanju in redna vadba.

Nekateri izmed najboljših zajtrkov, ki jih lahko izberete, ko se trudite izgubiti trebušno maščobo, vključujejo več vlaknin in beljakovin, ki so pomembne za zdravo uravnavanje telesne teže. Glede na študijo, objavljeno v European Journal of Clinical Nutrition, je dieta, bogata z beljakovinami in vlakninami, povezana z izgubo teže in zmanjšanim tveganjem za metabolični sindrom.

S tem v mislih so dietetiki sestavili seznam najboljših živil za zajtrk, ki vam bodo pomagala doseči raven trebuh in se znebiti maščobe, to so:

  • ovseni kosmiči
  • jajca
  • domači proteinski napitki
  • grški jogurt

Ne spreglejte…

Ali obilen zajtrk pomaga pri hujšanju?

V zadnjih letih so najbolj priljubljeni prehranski nasveti temeljili na predpostavki, da lahko časovna razporeditev obrokov močno vpliva na izgubo teže.

Že dolgo velja, da če želite shujšati, je najbolje, da zajtrkujete obilno. Vsi nadaljnji obroki naj bodo manjši. Najnovejše raziskave kažejo, da čas v dnevu, ko zaužijete največji obrok, ni tako pomemben za hujšanje, kot se je mislilo… več tukaj.