Najboljša počasi pečena goveja rebra v pivski omaki

ByAna Koren

22. oktobra, 2023 , ,
Foto: Unspalsh

Najboljša počasi pečena goveja rebra v pivski omaki

Priprava okusnih in sočnih govejih reber nikoli ni bila lažja. Z uporabo temnega piva in svežih zelišč bo vaša kuhinja napolnjena z aromo, ki ji ni para.

Sestavine:

  • 1400 g govejih reber (Spare Ribs),
  • 1 žlica olja,
  • 1 čajna žlička soli,
  • 1/2 čajne žličke mletega črnega popra,
  • 1 glavica čebule,
  • 1 korenček,
  • 1 majhen kos zelene,
  • 350 ml temnega piva (rjavi ale, stout, porter itd.),
  • 1 skodelica goveje juhe,
  • 2 žlici rjavega sladkorja,
  • 2 žlici paradižnikove paste,
  • 10 vejic svežega timijana,
  • 1 glavica česna.

Navodila za pripravo:

  1. Pečico segrejte na 110°C.
  2. Goveja rebrca začinite s soljo in poprom.
  3. V pečici varno ponev segrejte na srednji temperaturi, vanjo vlijte olje in zarebrnice pecite 2-3 minute na vsaki strani. Nato jih vzemite iz ponve.
  4. V isto ponev dodajte sesekljano čebulo, korenček in zeleno ter dušite 4-5 minut, dokler se čebula ne zmehča.
  5. Prilijte pivo, juho, rjavi sladkor in paradižnikovo pasto ter mešajte.
  6. Vrnite rebrca v ponev, dodajte glavico česna, od katere ste odstranili odvečno lupino in ji odrezali vrh. Položite jo na sredino pekača skupaj z vejicami timijana.
  7. Rebrca postavite v pečico za 5 ur, med peko jih 2-3 krat obrnite. Ko so pečena, se bo meso zlahka ločilo od kosti.
  8. Ko so rebrca pečena, jih vzemite iz omake in z žlico odstranite maščobo z vrha.

Postrezite s pivsko omako in prilogo po vaši izbiri in uživajte v svoji kulinarični kreaciji! Dober tek!

vir Foto: Unsplash Portal24