Najboljša spletna mesta za kupovanje luksuznih modnih izdelkov 

ByAnja Kadič

15. avgusta, 2022 ,

Z malo pomoči lahko svojim nepriljubljenim oblikovalskim izdelkom omogočite drugo priložnost

Najboljša spletna mesta za kupovanje luksuznih izdelkov 

Kot kupci si vedno prizadevamo za bolj ekološko ozaveščeno potrošnjo modnih izdelkov. Bodisi z nakupovanjem pri trajnostno naravnanih blagovnih znamkah ali prodajo starih kosov. Obstaja veliko odličnih možnosti, ki jih lahko upoštevate, ko gre za bolj ekološki pristop k modi.

Racionalizacija garderobe ni le dobra za dušo, ampak tudi za okolje. Vedno bolj se zavedamo, kako naše odločitve vplivajo na svet okoli nas. Zato postati bolj trajnostno naravnan pri svojih modnih navadah še nikoli ni bilo tako pomembno. Če se boste naučili, kako biti bolj pozorni pri nakupovanju, boste verjetno manj zapravljali in manj obžalovali impulzivne nakupe.

Ob spremembi garderobe se lahko vprašate, ali zares najbolje izkoristite oblačila in dodatke, ki jih že imate. Urejena omara je prvi korak k temu, da bo vaša obstoječa izbira oblačil delovala čim bolje. Navsezadnje je malo verjetno, da boste nekaj nosili, če ste pozabili, da je sploh tam.

Če želite prodati dizajnersko torbico, par čevljev ali morda kos oblačila, ki vas ne razveseljuje več, ste na pravem mestu. Morda pa bo razveselil koga drugega, obiščite eno od spodnjih spletnih mest.

Če iščete nekaj posebnega, so ta spletna mesta tudi raj za starinske zaklade. Poskusite le, da ne kupite dvakrat več, kot prodate.

VESTIAIRE COLLECTIVE

Vestiaire Collective ima eno največjih izbir rabljenega blaga. Vsak teden objavijo na tisoče novih ponudb. Izdelki, ki jih kupite na portalu Vestiaire Collective, so zaradi postopkov preverjanja zagotovo pristni. Koristna funkcija je tudi možnost nastavitve opozoril po e-pošti, ki vas obvesti, ko je na seznamu določen iskani predmet. Na spletnem mestu potekajo tudi redne hitre razprodaje, kar pomeni, da lahko svoj denar še bolj učinkovito izkoristite.

HURR

HURR se zaveda, kako preprosto se je zaljubiti v obleko ali torbo, ki ste jo najeli, in jo nato želite obdržati za vedno. Zato je podjetje uvedlo posebno funkcijo ponovne prodaje. Kupci lahko zdaj prodajalcu pošljejo ponudbo za nakup predmeta. Ta jo lahko v 48 urah sprejme ali zavrne.

HURR je tudi prva najemna platforma, ki je pridobila status certificirane družbe B Corp. To pomeni, da uspešno izpolnjuje visoke standarde etičnega poslovanja.

RITES

Rites je platforma za izposojo in nadaljnjo prodajo luksuznih oblačil, katere cilj je narediti modno industrijo bolj zeleno. Rites ima na zalogi priljubljene modne znamke, kot so Prada, Reformation, Rixo, Stella McCartney in Ganni, ki jih lahko najamete ali kupite rabljene. Nakupovalci lahko brez težav prodajo ali najamejo predmete prek preproste in brezplačne storitve upravljanja garderobe. Rites ponuja tudi posebne dobrodelne razprodaje, pri katerih lahko kupci del prodaje namenijo za podporo njim pomembnega cilja.

1STDIBS

1stDibs je edinstvena spletna tržnica, ki kupce povezuje z izjemnimi kosi. Od pohištva in likovne umetnosti do nakita in mode. V njem so na voljo samo izdelki zaupanja vrednih prodajalcev, ki so jih preverili notranji strokovnjaki. Vredno je spremljati spletno stran in prodajo, saj se vsak teden doda na tisoče novih izdelkov.

COCOON REFRESH

Stran za izposojo luksuznih torbic Cocoon je pred kratkim predstavila nov koncept Cocoon Refresh. Strankam omogoča prodajo rabljenih luksuznih torbic in plačilo v obliki denarja ali dobroimetja za članstvo na strani. Spletna stran deluje kot naročniška storitev, ki vam omogoča, da vsak mesec najamete različne oblikovalske torbe. To pomeni, da lahko svojo garderobo osvežite, kolikor želite. “To je popolna rešitev za ljubitelje torbic, ki želijo uživati v modi na pametnejši in bolj trajnosten način,” pravi ustanoviteljica Ceanne Fernandes-Wong

EKC LUXURY
https://www.instagram.com/p/Cg2Hu2ltcmz/

EKC Luxury se specializira v redkem in zaželenem blagu ter izkušnjami. Platforma zagotavlja avtentičnost z osebnimi storitvami za stranke in dostavo po vsem svetu. Strokovni partnerski ateljeji in draguljarji družbe EKC Luxury z najnovejšo tehnologijo in strokovnim očesom popravljajo in restavrirajo vaše kose. Če si želite spremembe, lahko kupujete, prodajate in menjate stvari v varnih rokah.

BAGISTA

Bagista ponuja rabljenim dizajnerskim torbam drugi dom. Stranke lahko kupijo, prodajo ali zamenjajo svoje luksuzne predmete. Podjetje je odlično pri obveščanju svojih sledilcev, saj na Instagramu redno objavlja novosti. Tako lahko spremljate najnovejše izdelke. Preden se torba znajde na spletni strani, jo preverijo strokovnjaki. Tako zagotovijo njeno pristnost, ne glede na to, ali gre za enkraten kos ali za najljubšo torbo, ki jo morajo imeti vsi.

DEPOP
https://www.instagram.com/p/CgU8J45sHZC/

Čeprav Depop ni strogo luksuzen, ga ne gre spregledati. Po preteklem sodelovanju z blagovnimi znamkami, kot sta Ralph Lauren in Richard Quinn, Depop hitro utrjuje svoj status uglednega ponudnika luksuznih izdelkov. Aplikacija je globalna tržnica za modo.

HEWI LONDON

HEWI (Hardly Ever Worn It) je podobno kot eBay, vendar izključno za novo ali komaj nošeno oblikovalsko blago. Prodajalci lahko sami objavijo predmete brez pristojbin. Poleg tega se odločijo za storitev VIP, pri kateri bo HEWI London v vašem imenu poskrbel za vse. Od zbiranja predmetov do urejanja vseh poizvedb kupcev. Tako lahko prodajate anonimno, le izbrati morate, kako želite biti plačani.

VIDE DRESSING

Francosko podjetje Vide Dressing je svojo dejavnost začelo leta 2009, s čimer je postalo pionir na trgu nadaljnje prodaje. Njihov cilj je ponuditi drugo življenje modnim kosom, ki samo čakajo v omarah. Kupcem želijo omogočiti, da si jih privoščijo, prodajalcem pa, da zaslužijo.

Vide Dressing predmete, ki jih želite prodati, uvrsti v posebne izbire in glasila, ki so namenjena kupcem, ki bodo najverjetneje kupili vaše predmete. Na tak način je delovanje platforme hitro in učinkovito.