Najboljše Nintendo Switch igre za več igralcev v 2024

ByB.O.

7. januarja, 2024 ,
foto: Pexelsfoto: Pexels

Najboljše Nintendo Switch igre za več igralcev v 2024

Igre za Nintendo Switch za več igralcev ponujajo raznoliko paleto izkušenj, primernih za osebno in spletno igranje. Te igre so prilagojene različnim željam. Segajo od tekmovalnih spletnih naslovov, ki prikazujejo spretnosti na globalni ravni. Poleg tega vključujejo prijetne igre za sodelovanje na kavču, ki so kot nalašč za lokalna druženja s prijatelji. V tem izboru je nekaj za vsako vrsto igralca.

Switch ponuja širok izbor priljubljenih iger za več igralcev. Ta vključuje edinstvene naslove, kot sta “Super Mario Bros. Wonder” in “Mario Kart 8 Deluxe”, pa tudi priljubljene medplatformne igre, kot sta “Rocket League” in “Fortnite”. Poleg teh znanih iger je vredno raziskati tudi manjše naslove, kot sta “Lovers in a Dangerous Spacetime” in “Overcooked”. Ponujajo enako zanimive izkušnje z inovativnim igranjem po dostopnejši ceni.

Najnovejši model Nintendo Switch OLED, skupaj z originalnim Nintendo Switch in Nintendo Switch Lite, podpirajo te vrhunske igre za več igralcev. Ta seznam predstavlja najboljše igre za več igralcev, ki so trenutno na voljo za Switch, in se redno posodablja z novimi izdajami.

Najboljše Nintendo Switch igre za več igralcev, ki so zdaj na voljo

1. Super Smash Bros. Ultimate

“Super Smash Bros. Ultimate” predstavlja vrhunec Nintendove kultne serije borilnih iger. Ponaša se s 74 liki in 100 prizorišči, kar igralcem omogoča ustvarjanje sanjskih bojev. Obsežen seznam igralcev, ki vključuje novince, kot sta Simon Belmont in Incineroar, poleg Nintendovih stalnic, kot je Mario, predstavlja poklon zgodovini videoiger. Možnosti segajo od spopadov za 8 igralcev do tekmovalnih dvobojev 1 na 1, s podporo za do 8 igralcev lokalno ali brezžično in različnimi možnostmi krmilnikov. Zahvaljujoč obsežnim spletnim funkcijam je mogoče rivalstvo v igri Smash reševati kjer koli.

2. Super Mario Bros. Wonder

“Super Mario Bros. Wonder” z novimi liki, edinstvenim umetniškim slogom in inovacijami pri igranju na novo predstavlja klasično 2D Mario igranje. Namenjena je tako novincem kot dolgoletnim oboževalcem igre Mario, igrati pa jo je mogoče s štirimi igralci lokalno ali prek spleta. Pri igranju s prijatelji ali družino igra vnaša zabaven, kaotičen element. Prav tako je dostopna za vse ravni znanja, saj so liki, kot sta Nabbit in Yoshi, imuni na poškodbe, kar je idealno za začetnike v igranju na sistemu Switch.

3. Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe je največji del serije z obsežnim seznamom likov, dinamičnimi progami in prilagodljivimi vozili. Igralci lahko nastavijo svojo hitrost, izberejo dodatke in dirkajo z drugimi, tako lokalno kot prek spleta. Predvsem se zmagoslavno vrača način Battle Mode, ki je bil v prvotni različici za Wii U odsoten. Ta način, ki je priljubljen na neštetih srednješolskih večerih, povečuje privlačnost igre kot priljubljene zabave.

4. Capcom Beat ‘Em Up Bundle

Capcom Beat ‘Em Up Bundle je zakladnica za tiste, ki gojijo spomine na arkadne dni, ko so se prebijali skozi horde sovražnikov. V njem je zbranih sedem klasičnih Capcomovih arkadnih iger, vključno z dobro znanimi naslovi, kot sta Final Fight in Captain Commando, poleg manj znanih draguljev, kot so The King of Dragons, Armored Warriors in Battle Circuit. Paket ponuja shranjena stanja, umetniško galerijo ter možnosti spletnega in lokalnega večigralstva, kar igralcem omogoča, da doma ali na poti poustvarijo arkadno izkušnjo z dodatnimi priročnimi funkcijami za prekinitev in nadaljevanje.

5. Arms

Edinstvena bojna igra Arms zahteva dva kompleta Joy-Conov, da lahko v celoti uživate v njenem z gibanjem upravljanem boju. Igralci nadzorujejo borce z izjemno dolgimi rokami in sodelujejo v igri, ki združuje fizično gibanje s strateškim igranjem. Obrambna ali agresivna igra Arms ponuja globino in razburljivost, še posebej, če jo igrate s partnerjem. Igra je prijetna tudi samostojno, vendar blesti v tekmovalnem okolju.

6. Mario Tennis Aces

Mario Tennis Aces, igra za teniške navdušence Nintenda, podpira nadzor gibanja Joy-Con, kar omogoča tekmovanje do štirih igralcev. S pestro paleto likov, med katerimi je tudi sporni favorit Boo, je igra privlačna in dostopna. Uvaja nove igralne elemente, kot so triki in posebni gibi, s čimer se razlikuje od tipičnih teniških iger. Njena preprostost je njen čar, zato je odlična izbira za zabave, kjer se lahko igralci hitro zapletejo v igrive tekme.

7. Overcooked! All You Can Eat

Overcooked! All You Can Eat izstopa kot najboljša izbira za lokalne igre za več igralcev. Ta kooperativni kuhinjski simulator omogoča do štirim igralcem, da sodelujejo v kaotični kuhinji in pripravljajo jedi pod pritiskom. Čar igre je v tem, da zna pogoste komične napake spremeniti v zabavo. Ta izdaja združuje izvirno igro Overcooked in njeno nadaljevanje z vso vsebino, ki jo je mogoče prenesti, izboljšano z grafično prenovo, zato je to dokončna različica tako za novince kot za oboževalce.

8. Super Mario Party

Igra Super Mario Party, ki je osnovna igra konzole Nintendo, z inovativnimi preobrati nadgrajuje franšizo. Ta del izboljšuje klasični format za štiri igralce z edinstvenimi kockami za vsak lik, interaktivnimi igralnimi ploščami in domiselnimi novimi pravili. 80 mini iger v igri ustvarjalno izkorišča funkcije Joy-Cona in ponuja zanimive dejavnosti, kot sta kuhanje ali virtualni lov na sladkarije. Poleg tega je zaradi spletnega maratona mini iger in možnosti igranja na dveh zaslonih odlična izbira za akcijski igralni večer.

9. Rocket League

Rocket League, edinstvena mešanica nogometa in avtomobilskega dirkanja, ponuja vznemirljivo večigralsko izkušnjo na konzoli Switch. Ekipe avtomobilov se spustijo v napeto bitko za doseganje golov z ogromno žogo, ki združuje hitre akcije s strateškim igranjem. Čeprav je koncept preprost, je obvladovanje igre nagrajujoč izziv. Tekmovanje v spletu prinaša različne ravni spretnosti, kar zagotavlja, da je vsaka tekma nepozabna.

10. Lovers in a Dangerous Spacetime

Lovers in a Dangerous Spacetime je izjemna igra za sodelovanje na kavču. Ta 2D vesoljska strelska igra poudarja timsko delo, saj igralci upravljajo različne dele sferične vesoljske ladje. Pri premagovanju živahnih, a nevarnih ravni je ključnega pomena usklajevanje orožja, ščitov in motorjev. Mešanica estetike in sodelovalnega igranja ustvarja edinstveno in zanimivo izkušnjo.

11. Puyo Puyo Tetris

Sestavljanke so naravnost primerne za Switch in Puyo Puyo Tetris je odličen primer. Ta naslov zaradi preprostega igranja omogoča, da si štirje igralci brez težav delijo Joy-Cone. Igra združuje dve klasični sestavljanki in ponuja različne načine, ki domiselno združujejo njuno mehaniko. Igralci lahko uživajo tudi v vsaki igri posebej, vendar kombinirani načini zagotavljajo bolj dinamičen in zabaven izziv.

12. Splatoon 3

Splatoon 3 nadgrajuje svojega predhodnika s številnimi izboljšavami kakovosti življenja, kot sta na primer možnost preskakovanja prizorišč in nova soba za trening, ki omogoča izboljšanje spretnosti med tekmami. Uvaja nova orožja in novo igro s kartami, Tableturf Battle, kot alternativo sodelovalnemu načinu Turf War in Salmon Run. Čeprav igra Splatoon 3 izboljšuje uveljavljeno formulo serije, ji manjka prelomnih inovacij. Kljub temu ponuja prijetne večigralske izkušnje, tako spletne kot lokalne z več konzolami Nintendo Switch, čeprav nima načina sodelovanja na kavču.

13. Mario + Rabbids Kingdom Battle

V igri Mario + Rabbids: Kingdom Battle: kampanjo za enega igralca dopolnjujejo kooperativne misije, ki so dostopne že na začetku igre. Igralci se lahko povežejo v ekipo in vsak upravlja dva lika s seznama, ki vključuje Maria, Luigija, Peach, Yoshija in njihove rabidske kolege, ter se spopadejo z zahtevnimi zemljevidi, polnimi sovražnikov iz kampanje. Kljub pomanjkanju nagrad, ki bi jih bilo mogoče prenesti v način za enega igralca, je igra pred kratkim dodala lokalni način večigralskega boja za dodatno uživanje.

14. Snipperclips

Snipperclips je igra za sodelovanje na kavču, ki se osredotoča na komunikacijo. Igralci sodelujejo in pri reševanju ugank strižejo svoje like v različne oblike. Igra, primerna za ljubitelje ugank, ponuja osnovni način za dva igralca in način zabave za štiri igralce, kar zagotavlja domiselno in zanimivo izkušnjo več igralcev.

15. Fortnite

Fortnite je priljubljena brezplačna igra battle royale za 100 igralcev, ki združuje strelsko in gradbeno mehaniko. Igralce nagovarja z enostavnim, a globokim načinom igranja, živahno vizualno podobo in številnimi vsebinami, ki jih je mogoče odkleniti (vključno z vrhunskimi kostumi, ki jih je mogoče kupiti z denarjem iz realnega sveta). Čeprav je sledenje številnim omejenim dogodkom in pogosto posodobljenim prepustnicam za bitke lahko izziv, je igra Fortnite zaradi velike skupnosti in trdnega osnovnega načina igranja dostopna in prijetna tudi za običajne igralce.

16. Lego Marvel Superheroes 2

Lego Marvel Superheroes 2 izstopa kot privlačna in obsežna igra Lego, ki ponuja bogate možnosti lokalnega večigralstva. V glavni igri omogoča dvema igralcema, da se združita in se potopita v zgodbo ali raziskujeta Chronopolis kot liki, kot so Iron Man, Star-Lord in Spider-Man. Poleg tega je za tiste, ki jim je ljubše tekmovalno igranje, na voljo način bojne arene za štiri igralce, ki zagotavlja idealno okolje za določitev najmočnejšega med več kot 200 superjunaki.

17. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Super Mario 3D World, ki združuje tradicionalni 2D in sodobni 3D slog Maria, v svojih živahnih ravneh sprejme do štiri lokalne igralce. Izstopajoča funkcija je dodatna zmogljivost Super Bell, ki omogoča plezanje po stenah v mačji obleki. Igra vključuje tudi razširitev Bowser’s Fury za dva igralca, ki se odvija na velikem zemljevidu, ki ga je mogoče odkleniti, z intenzivnimi trenutki z Bowserjem. To je, kot da bi v enem paketu prejeli dve igri Mario.

18. Minecraft

Igra Minecraft na konzoli Switch ponuja vsestransko igralno izkušnjo, ki je enako nagrajujoča za samostojne in večigralske načine. Igralci se lahko poglobijo v gradnjo sveta, izdelavo predmetov ali uživajo v neomejenem ustvarjanju v ustvarjalnem načinu. Igra podpira navzkrižno igranje z drugimi konzolami, kar še poveča njeno privlačnost. Za dodatno vsebino raziskujte pakete Mash-Up z edinstvenimi temami, kožami in zemljevidi.

19. Nintendo Switch Sports

Igra Nintendo Switch Sports kot naslednica igre Wii Sports uvaja nove športe, kot so nogomet, odbojka, badminton in chambara, hkrati pa ohranja klasične športe, kot so golf, tenis in kegljanje. Igra podpira lokalno igranje dveh igralcev za vseh sedem športov, pri čemer je pri bowlingu, tenisu in odbojki možno igranje 3-4 igralcev. Spletno igranje je na voljo za vse športe. Upoštevajte, da sta za nogomet in dvobojevalno igro Chambara potrebna posebna Joy-Con za vsakega igralca.

20. Kirby Star Allies

Kirby Star Allies, primeren za mlade igralce, podpira do štiri igralce v sodelovalnem načinu ali za enega igralca s sopotniki z umetno inteligenco. Igra se osredotoča na združevanje Kirbyjevih sposobnosti s sposobnostmi zaveznikov za edinstvene prijateljske sposobnosti. Ta 2,5D ploščad, ki je izšla leta 2018, je bila pohvaljena zaradi grafike, mehanike in zvočnega posnetka, čeprav se nekaterim zdi razmeroma lahka, zato je odlična izbira za mlajše igralce.

21. WarioWare: Move It!

Za edinstveno večigralsko izkušnjo razmislite o igri WarioWare: Get It Together! in igri WarioWare: Move It!, ki temelji na gibanju. Obe igri vsebujeta hitre in zabavne mikroigre za skupinsko igranje. WarioWare: Move It! je idealna za aktivno zabavo, ki temelji na gibanju, WarioWare: Get It Together! pa je primerna za bolj mirno igro. Obe različici zagotavljata značilno, nenavadno zabavo, ki je sinonim za igre WarioWare.

Vir; foto: Pexels; Biznis24