Po poletju bodo v ospredju različice klasičnega čopa.

Modne revije, ki se vsako sezono pojavijo na naših koledarjih, nas navdihujejo ne le za obleke, ampak tudi za pričeske in ličila. Bi si morali narediti čop? Končno pobarvati pramene na rdeče? Možnosti so neskončne. Ko gre za novo striženje, spremembo barve ali celo za to, da si lase spnemo v visok čop, nam modeli na modni stezi ponujajo veliko možnosti. Trenutno smo sredi poletja, vendar je čas, da se ozremo v prihodnost. 2022 je že na pol končano. Nekatere trende puščamo za seboj in začenjamo znova.

PUNK ROCK

Gigi in Bella Hadid sta na modni pisti Marc Jacobs Jesen 2022 s pomočjo frizerja Duffyja poskrbeli za napol obrite glave. V primerjavi s preprostim, sproščenim videzom modelov, so lasje skupaj z nevidnimi obrvmi vsekakor dali svoj pečat. Po besedah frizerke Rite Hazan, ki sodeluje z zvezdnicami kot je Beyoncé, bodo pankovski lasje vidni tudi v vsakdanjem življenju. Njena napoved? “Več rokenrol pričesk. Rokenrol frizure, ki so malce neurejene, a še vedno urejene.”

TOPLE IN BOGATE PRIČESKE

Hazan pravi, da hladnejše vreme zahteva toplejše lase. Na modnih brveh so naravno rdeče manekenke razkazovale svoje ognjevite kodre. Zdi pa se, da so se nekatere manekenke odločile, da bodo blond in rjavo zamenjale za nekaj toplejšega. “Videli bomo veliko toplih tonov,” pravi Hazan. “Mislim, da bodo to toplejši, bogatejši toni, kot so npr. karamelni in rdečkasti, ter topli rjavkasti odtenki.”

PRIČESKE 90-IH 

Veliki, poskočni puhani lasje, gladko poravnani ali razmršeni naravni prameni, naznanjajo vrnitev 90-ih let. “Mislim, da so ljudje vzljubili 90-a leta, ker so se vrnila v drugačni obliki, kot so bila. Nekoliko bolj ostra kot doslej,” pravi Hazan. Kaj je krivo za preobrazbo? “Mislim, da zato, ker je tako drugačen, nekoliko ostrejši od videza mehkega, surferskega dekleta.”

ČOKOLADNO RJAVA BARVA

Naravne brunetke imajo to sezono prednost pri posnemanju najnovejšega trenda te sezone. “Največji trend pri laseh bo čokoladno rjava barva z nežnimi poudarki,” pravi Hazan. Pomembno je dodati dimenzijo. Bodisi s poudarjanjem naravne strukture las, bodisi s poudarjenimi lasmi. Najboljši del tega videza je, da ga lahko nosite v poljubni dolžini in s poljubno teksturo.

ICY FIGA 

Pri LaQuanu Smithu so se z izjemno duhovitimi vzorci oblikovalca odlično ujemale trdne fige, ki so bili spete zadaj. “Želela sem, da lasje dopolnjujejo glamur, ki ga poznamo in obožujemo pri LaQuanu Smithu. Ohranili smo drzno, gladko in trdno pričesko, brez enega samega pramena, ki bi odstopal,” je povedala Lacy Redway, frizerka slavnih in Unileverjeva svetovna stilistka.

GLOSSY NIZEK ČOP

Umetniški direktor Moroccanoil Kevin Hughes je želel, da je v središču pozornosti kolekcija Bronx in Banco. Zato je izbral nizke čope z visokim sijajem. Poudarili so videz, oblačilom pa niso odvzeli blišča.

WATERFALL ČOP

Ambasadorka Wella Professionals Briana Cisneros je za oblikovanje visokih čopov z valovi najprej lase potegnila nazaj v čop, nato pa na čop pritrdila pretirano valovit lasni podaljšek, ki je modelom padel po hrbtu.

LAHKOTNI KODRI

Tudi popolnoma gladka pričeska Cher in Naomi Campbell je imela svoj trenutek. Vendar je L’Agence podprl kodrasto različico pričeske. Kljub temu je to uglajena, nekoliko neurejena pričeska. Osrednji del ostaja raven na koncu pa je ustvarjen valovit zaključek. Daje občutek kot da je oseba  ravno prišla s plaže.

NARAVNI VIDEZ

Victor Glemaud nam je na modni pisti ponudil zabaven pobeg od gladkih ravnih in valovitih las, ki so prevladovali na revijah. Vrnil se je k osnovam. Čopkom in afro frizuram. Jawara Wauchope, Fekkaijeva mednarodna stilistka, je lase raztegnila z maslom in sušilcem za lase in jih nato speljala nazaj ali pa jih razmršila z lasnicami.

FAUX-HALK

Da bi se osredotočila na oblačila, je stilistka TRESemméja in frizerka slavnih, Nai’vasha, lase speljala nazaj stran od obraza in ustvarila navidezno mokro čopasto pričesko. S pomočjo gela je stilistka s konicami prstov razmršila lase, da so bili videti bolj naravno privihani nazaj.

VALOVITE PRIČESKE

PatBo in TRESemmé sta združila moči in pripravila kolekcijo dodatkov za lase, ki jih je mogoče uporabiti čez dan in zvečer. Podobno kot v kolekciji PatBo za jesen/zimo 22/23. Slavna frizerka in Unileverjeva slavna stilistka Lacy Redway je modelom dodala nežne valove, medtem ko so drugi nosili dodatke za lase.

PRIPRAVLJEN ZA ODHOD

Garren, frizer slavnih osebnosti in soustanovitelj podjetja R+Co, je želel proslaviti individualnost vsakega modela in se hkrati navezati na 60-ta leta. Modeli, ki so ustvarili retro navdihnjene videze, so nastopili v popolnoma neurejenih pričeskah. Obsegale so vse, od na stran segajočih odsekanih krojev do razpuščenih lasnic.

PLETENA KITA

Ko se The Blonds pojavijo na modni stezi, lahko vedno pričakujete pretiran glamur. Kevin Hughes, umetniški direktor Moroccanoil, je ustvaril dolgo spleteno kito, ki se na koncu razrahlja. “Navdihnila so me oblačila, njihove nevarno ostre linije in neverjeten lesk. Da bi se poigrali s kolekcijo, smo se odločili, da ustvarimo super dolgo kito z razdrobljenimi konci. Dodali smo kombinacijo super visokega sijaja na dnu čopa, ki je izzivalno težaven,” je povedal Hughes.

Vir: ELLE