Najboljše ribje jedi za danes in božični večer

ByAna Koren

23. decembra, 2022

Najboljše ribje jedi za danes in božični večer

Imamo odlične recepte za ribje jedi, ki so kot ustvarjene za današnji dan in božični večer, poglejte in izberite…

Razkošje dimljenega lososa in bučke

Razkošje dimljenega lososa in bučke. Privoščite si pridih razkošja s temi lahkimi, kremastimi testeninami iz dimljenega lososa s crème fraîche. Naribana bučka, popražena s česnom in čilijem pa jedi da noto svežine.

Razkošje dimljenega lososa in bučke

Začinjen ribji paprikaš z lososom

Zdrav družinski obrok, poln maščob omega-3 je poln okusnih sestavin, kot so česen, čili, lososovi fileji in zelišča. Obrok boste pripravljali deset minut, kuhal se bo 40 minut, nahranil pa bo štiri osebe.

Začinjen ribji paprikaš z lososom

Dutch baby

Dutch baby je po vsem svetu znana palačinka, ki se peče v pečici. Ime se sliši komplicirano, a je priprava toliko bolj preprosta. Jajčno maso morate  zgolj vliti v dobro segreto namaščeno ponev, nato pa hop v pečico. Palačinka se med peko napihne, njeni robovi se dvignejo tudi nad stranice ponve, v kateri jo pripravljamo. Recepti, ki prevladujejo za palačinke “dutch baby” so sladki, a je tudi slana različica naravnost izvrstna. Obložimo jo po želji, privoščimo pa si jo lahko za kosilo, malico ali večerjo.

Dutch baby

Postno kosilo, slastna ribja juha

Ribja juha je super lahko kosilo. Tokrat pripravljamo juho z osličem, marsikomu všečno dostopno belo morsko ribo. Recept je zelo preprost, glavno pa je vedeti, da juhe ne smete prekuhati. Za pripravo jedi boste potrebovali slabo uro in pol. Iz navedenih količin sestavin boste dobili tri krožnike juhe.

Petkovo postno kosilo, slastna ribja juha

Riba v pivskem testu s krompirčkom in tatarsko omako

Edinstven recept za ribe v tempuri s pivom in krompirčkom bo zadovoljil brbončice vseh domačih. Postrezite jih s tatarsko omako, sveže iztisnjenim limoninim sokom ali veliki skledi vam ljube solate. Pečen krompirček lahko zamenjate  s krompirjem v solati. Čas za pripravo jedi vam je nekje 40 minut iz navedenih količin sestavin boste dobili tri obroke.

Riba v pivskem testu s krompirčkom in tatarsko omako

Morska klasika: solata s hobotnico in krompirjem

Za pripravo te solate boste potrebovali malo več čas. Za začetek je treba hobotnico očistiti in skuhati. Nekateri trdijo, da plutovinast zamašek v vodi s hobotnico med kuhanjem vpliva na mehkobo, spet drugi trdijo, da to nima nič. Odločitev porabo plutovinastega zamaška zato prepuščamo vam.   

Morska klasika: solata s hobotnico in krompirjem

Poke bowl in zakaj to vsi jedo?

Morda še niste poskusili popularne poke bowl, vendar je malo verjetno, da še niste slišali za trend, ki prihaja s Havajev. 

Poke v havajščini pomeni rezati ali prečno rezati na kose. Nanaša se na koščke surove, marinirane ribe, običajno tune, ki jih skupaj z zelenjavo in omakami položimo na riž.

Kaj je “poke bowl” in zakaj to vsi jedo?

Foto: Pexels