Najboljše spomladanske jakne za dame starejše od 60 let

Foto: Senior24

Najboljše spomladanske jakne za dame starejše od 60 let

Pomlad prinaša s seboj vremensko nezanesljivost, ki se odraža tudi v izbiri oblačil, še posebej ko gre za izbiro jakne. Zjutraj nas preseneti mraz, popoldne se spopadamo z vročino, zvečer pa nas znova čaka hlad. Poleg tega je tu še stilski izziv prehoda iz temnih barv in težkih tkanin na lahkotnejše pomladne tone. Ta izziv je še toliko večji za tiste, ki so starejši od 60 let in želijo ohraniti eleganco in prefinjenost svojega videza.

Stilisti so delili svoje najljubše spomladanske jakne, ki so kot nalašč za ta sezonski limbo ples. Izbrali so jih zaradi njihove popolne teže, kroja in dizajna, ki ne samo, da dopolnjujejo vašo garderobo, ampak zagotavljajo tudi udobje in slog.

1. Safari jakna

Safari jakne so lahke in na voljo v različnih spomladanskih nevtralnih barvah, kot so rjava, olivna, tobačna in mornarsko modra. So brez gub in imajo obilo žepov, kar jih naredi izjemno praktične. Za najbolj laskavo silhueto iščite modele z pasom ali tiste z vrvicami na notranjem pasu za subtilno zožanje.

2. Bomber jakna

Bomber jakne so zabaven kos, ki doda subtilno prednost vašemu videzu. Stilisti priporočajo izbiro bomberjev z izrazitejšo teksturo, kot sta usnje ali semiš, kar doda stilski poudarek in dvigne celoten izgled.

3. Usnjena jakna

Usnjene jakne so ključnega pomena za večerne priložnosti. Po 60 letih se usmerite v mehkejše barve, kot sta rjava ali siva, in razmislite o semišu za mehkejši, mat videz. Krojeni usnjeni blazerji ali drapirani stili iz semiša so odlična izbira.

4. Prevelik blazer... več na Senior24.

Foto: Senior24; Portal24