Najboljši načini kako se izogniti depresiji po praznikih

ByAna Koren

21. januarja, 2023

Najboljši načini kako se izogniti depresiji po praznikih

Niti obrniti se nismo uspeli, pa so prazniki že za nami. Praznični čas je res minil s svetlobno hitrostjo. Advent, božič, novo leto so za nami, po praznikih pa marsikdo pade v depresijo.

Prazniki so čas, ko so naša pričakovanja in razočaranja velika. Predvsem med počitnicami spremenimo svojo rutino. Med prazniki pričakujemo ljubezen, blaginjo in mir, pogosto pa ostanemo razočarani. Počitnice so lahko tudi zelo pogosto pogubne za našo denarnico. Vse to so razlogi, ki lahko povzročijo depresijo.

Da bi se izognili po praznični depresiji, je pomembno predvsem, da ne pričakujemo preveč, da ne bomo preveč razočarani. Med prazniki uživajte v majhnih stvareh, torej v času, preživetem z najdražjimi. Naj vam materialne stvari ne bodo pomembne.

Po novem letu se poskusite čim prej vrniti v rutino. Tako boste zmanjšali ali preprečite po praznično depresijo. Še bolje, začnite novo rutino, da se boste počutili izpolnjene. Na primer, začnite telovaditi.

Preživite čas s svojimi najdražjimi, nikoli se ne zapirajte v svoje štiri stene. Počnite, kar imate radi, bodite aktivni in pozitivni.

Vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Kako najti motivacijo za redno telesno aktivnost?


Čeprav vsi vemo, kako pomembna je redna telesna aktivnost, je težko najti motivacijo, se ne moremo lotiti dela in telovadbe začeti, čeprav smo se za to odločili že stokrat. Z voljo, motivacijo, samodisciplino, doslednostjo in časom lahko ustvarite vadbeno navado.

Seveda to ni enostavno delo, a z določenimi dejanji si lahko pomagate do navad. Predstavljamo vam 3 načine, kako najti motivacijo za vadbo… več tukaj.