Najboljši slovenski slalomist zadnjih let zaključil kariero

Najboljši slovenski slalomist zadnjih let Štefan Hadalin, je danes sporočil, da zaključuje svojo izjemno smučarsko kariero. Hadalin je v svetu alpskega smučanja pustil neizbrisen pečat, zdaj pa se je odločil, da se posveti novim izzivom.

Štefan Hadalin je slovensko smučarsko sceno osupnil leta 2019, ko je na svetovnem prvenstvu v Aareju osvojil srebrno medaljo v alpski kombinaciji. To je bil njegov največji dosežek v karieri, a ne edini. Svoje prve točke v svetovnem pokalu je osvojil leta 2016 in od takrat naprej je vztrajno delal na svojem uspehu. Leta 2019 je dosegel tretje mesto v alpski kombinaciji v Banskem, kar je bilo še eno veliko priznanje njegovi vztrajnosti.

Hadalinova izjemna smučarska pot se je nadaljevala, ko je leto pozneje v Madonni di Campiglio zasedel sedmo mesto v slalomu. Skozi leta je bil devetkrat med deseterico najboljših slalomistov na svetu. Kljub težavam v zadnjih sezonah je Hadalin še vedno pokazal svoj smučarski talent, nazadnje pa je leta 2022 v Söldnu dosegel deveto mesto v veleslalomu.

Vrhunec kariere

Vrhunec Hadalinove kariere se je zgodil pet let nazaj, ko je postal svetovni podprvak v alpski kombinaciji v Aareju. Ta izjemen dosežek ga je postavil ob bok najboljšim smučarjem na svetu, saj je zaostal le za Francozom Alexisom Pinturaultem.

Hadalinova pot se ni ustavila samo na svetovnih prvenstvih. Leta 2018 je na olimpijskih igrah v Pjongčangu osvojil osmo mesto v isti disciplini. Kljub vsem dosežkom pa je presenetil smučarski svet, ko je januarja 2021 zaradi osebnih razlogov nepričakovano prekinil svojo kariero, čeprav je bil na seznamu potnikov za olimpijske igre v Pekingu.

V tej sezoni pa je Hadalin doživel težave in se šestkrat ni uspel uvrstiti v finalno vožnjo, trikrat pa je moral odstopiti. V zadnjem intervjuju za medije je dejal, da kljub trdemu treningu ne dosega pričakovanih rezultatov, kar je negativno vplivalo na njegovo samozavest in počutje.

Štefan Hadalin je s svojo vztrajnostjo in talentom navduševal slovenske ljubitelje smučanja ter se uveljavil kot eden najboljših slovenskih smučarjev zadnjih let. Zdaj pa se odpravlja novim izzivom in priložnostim, ki jih prinaša življenje po koncu športne kariere. Želimo mu vse najboljše v prihodnosti.

vir; Foto: Zajem zaslona YT; Portal24