Najboljši treningi za začetek leta, uspeh zagotovljen

ByAna Koren

10. januarja, 2023 ,

Najboljši treningi za začetek leta, zavidljivo formo zagotavljajo do toplejših mesecev

Če želite svoje telo do poletja spraviti v formo, je zdaj pravi čas, da začnete z vadbo. Tudi če trenirate le nekaj minut na dan, boste rezultate videli v nekaj mesecih. Inštruktorica joge in pilatesa Kristin McGee pravi: “Če lahko najdete minuto za umivanje zob, potem lahko najdete minuto za vadbo.”

Seveda pa poskušajte biti aktivni tudi preostali del dneva. Povečajte število korakov, ki jih naredite na dan, tako da namesto z dvigalom uporabite stopnice ali hodite v službo peš. Če imate več časa, so tukaj treningi, ki jih izberite, da do poletja postanete najboljša različica sebe.

CrossFit

Po besedah ​​inštruktorice Collette Stohler je CrossFit specifičen, a dosegljiv in realen. Stohler vsem svetuje, naj si zadajo določen cilj, na primer obiskovanje treh tečajev CrossFit na teden 60 dni. Če ob koncu teh 60 dni opazite spremembo, se nagradite z nečim, kar imate radi, na primer z masažo. Verjame, da je nagrada dobra motivacija, ki nas bo gnala proti cilju.

Trening v paru

Druga dobra možnost so treningi v paru, saj prebudijo tekmovalni duh, poleg tega pa prinašajo več odgovornosti. Poiščite prijatelja, izberite skupne cilje in se lotite dela. Vedno je nekoliko lažje, ko veš, da te nekdo spodbuja in te čaka v telovadnici.

Kardio

Nazadnje, profesor znanosti o vadbi Pat Davidson svetuje kardio. Hkrati si postavite realen cilj, povezan s hujšanjem.

“Prepogosto imajo ljudje nerealna pričakovanja o tem, koliko teže želijo izgubiti,” pravi. 

Za realno hujšanje se mu zdi izguba od pol kilograma do kilograma na teden oziroma od 2 do 4 kilograme na mesec.

Ne spreglejte…

Imate celulit? Krivci so verjetno ta živila!

Jamice na licih in v bradi so zaželene in lepe, ne pa toliko na zadnjici ali stegnih. Celulit sovraži veliko žensk. Po podatkih klinike Cleveland ga ima kar 80 do 90 odstotkov žensk. Zakaj se pojavi in ​​ali obstajajo kakšna živila, ki povečajo verjetnost za pojav? 

Čeprav znanost še ni odkrila vseh vzrokov za celulit, strokovnjaki menijo, da imajo pri njegovem nastanku veliko vlogo hormoni in genetika. Na srečo celulit ni nevaren za zdravje… več tukaj.

vir