Najboljši triki za čiščenje kuhinje, zagotovo jih boste uporabljali

ByAna Koren

15. januarja, 2023

Najboljši triki za čiščenje kuhinje, zagotovo jih boste uporabljali

Leto 2022 je bilo preplavljeno s takšnimi in drugačnimi viralnimi triki za čiščenje kuhinje. Tukaj so tisti, ki so najbolj navdušili. Predvsem tiste, ki zares delujejo in jih bomo za čiščenje kuhinje zagotovo vsi pridno uporabljali.

Aluminijasta folija in pomivalni stroj

Z aluminijasto folijo smo imeli v preteklem letu kar nekaj dela. Naučili smo se, da lahko z njo zelo učinkovito očistimo žar in vrata pečice. Lahko jo tudi zmečkamo v kepo in dodamo v pomivalni stroj, da bi bil pribor bolj svetleč. Čeprav se sliši nekoliko čudno, so trik preizkusili in zares deluje. V novem letu bo tako naš pribor še bolj bleščeč.

Ravnanje zmečkanega prta brez likalnika

Upamo, da boste v 2023 čim večkrat gostili svoje najdražje, saj je čas z njimi zares neprecenljiv. In če boste za goste pogrnili prt, ki ste ga pozabili zlikati, ne želimo, da bi se kaj preveč vznemirjali. Zato v novem letu nikar ne pozabimo na tale trik. Zmečkan prt dajte v sušilni stroj, dodamo pest ledenih kock, poženite sušilec za 10 do 15 minut. Tkanina iz stroja res pride poravnana. Kocke ledu se namreč med delovanjem naprave spremenijo v paro in učinek je podoben, kot bi uporabili parni likalnik.

Odpravljanje neprijetnega vonja iz smeti

Kljub redni menjavi vrečk in sprotnem odnašanju smeti, se neprijetnemu vonju, ki veje iz koša, težko v popolnosti izognemo. Lahko pa poskrbite, da nas ne bo tako močno motil. Potrebujete eno ali dve nalepki iz filca, ki sta sicer namenjene pohištvu, da z njim ne uničujemo tal. Nanje nakapljajte nekaj kapljic eteričnega olja poljubnega vonja. Nato pa nalepko pritrdite v notranjost smetnjaka v kuhinji. Blazinica bo oddajala prijeten vonj, ki je precej intenziven, in tako odišavljala kuhinjo tudi cel mesec.

Globinsko čiščenje lesenih kuhalnic

Ali veste kako zelo umazane so lesene kuhalnice, ki jih v kuhinji vsakodnevno uporabljamo? Tukaj je trik, s katerim jih lahko globinsko očistite.

Potrebujete dovolj veliko kozico, ki jo napolnite z vodo. Postavite jo na štedilnik in segrejte do vretja, nato pa v vodo stresite še nekaj žlic sode bikarbone. V kozico nato postavite lesene kuhalnice in jih na zmernem ognju kuhajte dve uri dve uri. Raztopina bo v tem času prodrla v razpoke v lesu in temeljito očistila ostanke hrane.

vir

Kako zmanjšati količino zavržene hrane v hiši

Velike količine zavržene hrane je velika težava po vsem svetu, ocene kažejo, da se vsako leto zavrže ali zavrže med 30 in 40 odstotkov hrane. Ne samo, da je to ogromna izguba hrane, ampak se zapravijo tudi vsi viri za proizvodnjo te hrane, vključno z energijo, gnojili in rabo zemlje.

Obstajajo pa preprosti koraki, s katerimi lahko vsi zmanjšamo živilske odpadke v lastni kuhinji. Z upoštevanjem teh nasvetov lahko prispevate k boju proti nepotrebnim živilskim odpadkom… več tukaj.