Najcenejši evropski električni avtomobil je bil deležen občutne izboljšave

Dacia je na salonu v Bruslju predstavila posebno izdajo modela Spring, ki je deležen občutne izboljšave. Nosi oznako Extreme, kar upravičujejo nekatere pomembne spremembe na pogonu. Ta različica ima namreč 65 KM, torej več kot 45 KM na doslej edini različici. Močnejši motor pomeni tudi nov menjalnik, vse to pa prinaša bistveno izboljšanje zmogljivosti.

Po drugi strani pa je baterija ostala enaka 26,8 kWh, kar prinaša 220 km dosega pri razgibanem terenu in 305 km v mestnih razmerah. Domet se je v razgibanem terenu zmanjšal za 5 km, v mestu pa je poskočil za 10 km.

Prenovljeno različico boste prepoznali po novem odtenku modre barve, detajlih v bronasti barvi in ​​novi znamki na zadnji strani. V kabini so spremembe še manj vidne, saj prinašajo le nekaj več opreme in nov vzorec blaga.

Dacia Spring Extreme je na francoskem trgu na voljo od 17. januarja, cena pa je 22.300 evrov. Prve dobave se začnejo spomladi.

Foto in vir

Ne spreglejte…

Dacia Jogger: Najcenejši sedemsedežnik v hibridni različici

Dacia Jogger je prva Dacia s hibridno tehnologijo. Dacia je pravkar objavila novico o svojem najbolj zanimivem modelu na trgu, slednje je sicer že napovedala. Jogger je dobil še eno motorično zmogljivost. Čeprav bi nekateri raje videli dobri stari dCi, je čas za bolj aktualno različico. To je namreč prvi elektrificirani model v liniji romunske znamke in gre za tako imenovani samopolnilni hibrid. 

Hybrid 140 se od bencinske različice bistveno ne razlikuje. Vsaj vizualno, saj je novost le nov odtenek (Schiste gray) barve zunanjosti in oznake hibridne izvedbe, v notranjosti pa prilagojen prikaz na 7-palčnem zaslonu. Slednje se nanaša na stanje baterije in prikaz pretoka energije… več tukaj.

By A.K.

2 thoughts on “Najcenejši evropski električni avtomobil je bil deležen občutne izboljšave”
  1. […] Dacia je na salonu v Bruslju predstavila posebno izdajo modela Spring, ki je deležen občutne izboljšave. Nosi oznako Extreme, kar upravičujejo nekatere pomembne spremembe na pogonu. Ta različica ima namreč 65 KM, torej več kot 45 KM na doslej edini različici. Močnejši motor pomeni tudi nov menjalnik, vse to pa prinaša bistveno izboljšanje zmogljivosti… več tukaj. […]

  2. […] Dacia je na salonu v Bruslju predstavila posebno izdajo modela Spring, ki je deležen občutne izboljšave. Nosi oznako Extreme, kar upravičujejo nekatere pomembne spremembe na pogonu. Ta različica ima namreč 65 KM, torej več kot 45 KM na doslej edini različici. Močnejši motor pomeni tudi nov menjalnik, vse to pa prinaša bistveno izboljšanje zmogljivosti… več tukaj. […]

Komentar: