Cadillac Celestiq se začne pri 300.000 dolarjih, razprodan je za 18 mesecev vnaprej

Cadillac Celestiq se začne pri 300.000 dolarjih in je razprodan je za 18 mesecev vnaprej. Visoki ceni navkljub je povpraševanje po Cadillacu Celestiq nad vsemi pričakovanji. 

Cadillac se je na sceno vrnil kot najbolj luksuzen ameriški proizvajalec avtomobilov. Vrnil se je tudi kot znamka, katere podoba je lahko uspešna tudi zunaj meja domačega trga. Čeprav je začetna cena Cadillaca, ki je večinoma izdelan ročno, kar 300.000 ameriških dolarjev, si vse več ljudi želi prav ta model. 

Nanj bo treba čakati, saj se bodo prvi prišli na ceste komaj čez leto dni. Čakalna lista pa je dolga že dobrih 18 mesecev. Slednje je v podcastu Autoline Network razkril Tony Roma, glavni inženir projekta Celestiq. 

“Veliko jih je že dvignilo roke, veliko več, kot jih bomo lahko zgradili v prvem letu ali 18 mesecih,” je dejal Roma. 

To je zanimiv podatek, saj nihče ne ve, koliko primerkov lahko Cadillac dejansko izdela. Roma je namignil, da bi lahko bil neki maksimum dva avtomobila na dan. Slednje pomeni, da bi v prvem letu lahko izdelali okoli 400 avtomobilov. 

Poleg posebnega načina izdelave je prav tako poseben tudi način nakupa. Potencialni kupec pride v salon izrazit interes za nakup, nato pa mu dodelijo agenta, ki ga vodi skozi nakup in preko katerega kupec komunicira s proizvodnjo ter personalizira vsako podrobnost avtomobila. 

Proizvodnja poteka v tehničnem centru GM v Warrenu, ekipa pa bo lahko delala na do šestih enotah hkrati. 

Cadillac Celestiq najboljše, kar premore ameriška avtomobilska industrija

Po letih in celo desetletjih pričakovanj se je Cadillac končno odločil lansirati model, vreden svojega imena.

Najbolj luksuzni ameriški proizvajalec ima spet kaj pokazati. Imenuje se Celestiq in je električna križarka visokih standardov. Cadillacove strokovnjake je pri pogonu vodil razum. Zato so se odločili za kombinacijo električnega pogona z dvema motorjema in večjo baterijo. 

Poteza je avtomobilu omogočilo štirikolesni pogon, solidnejše zmogljivosti in soliden doseg. Konkretno govorimo o 608 KM in 867 Nm, torej sprintu do 96 km/h v 3,8 sekunde. Baterija ima kapaciteto 111 kWh in omogoča doseg približno 300 milj oziroma 483 km… več tukaj.

Foto: Cadillac

By A.K.

One thought on “Najdražji Cadillac je razprodan za 18 mesecev vnaprej”

Komentar: