Najmanjši in najcenejši Citroen znova v prodaji

Najmanjši in najcenejši Citroen znova v prodaji! Citroen je s svojim malim električnim štirikolesnikom vrnil svoje legendarno ime, hkrati pa vzbudil izjemno zanimanje javnosti. 

Citroen Ami je bil uspešnica takoj, ko se je pojavil. Vmes so ga ponudili še drugi iz koncerna PSA, pri Citroenu pa so se odločili predstaviti tudi avanturistično edicijo. Koncept so poimenovali MY Ami Buggy. Citroen je izdelal serijo le 50 primerkov. Vsi primerki so to poletje pošli v rekordnem času in sicer v zgolj 18 minutah. 

Pri Citroenu so se odločili, da bodo atraktivni avtomobil vrnili v proizvodnjo, vendar bodo zdaj izdelali 1000 primerkov. V prodajo bodo prišli spomladi, prve dobave pa pričakujemo v začetku poletja. Pri Citroenu ob tem pravijo, da ta model ne bo popolnoma enak prejšnji seriji, zato bo imel nekaj presenečenj. 

Pogon pa naj bi ostal enak, kar pomeni elektromotor, ki omogoča hitrost do 45 km/h. Majhna baterija s kapaciteto 5,5 kWh zadostuje za doseg 74 km. 

Od leta 2020, ko je Ami začel s prodajo, je Citroenu uspelo prodati več kot 30.000 enot, vključno z dostavno različico. 

Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Dacia Jogger: Najcenejši sedemsedežnik v hibridni različici

Dacia Jogger je prva Dacia s hibridno tehnologijo. Dacia je pravkar objavila novico o svojem najbolj zanimivem modelu na trgu, slednje je sicer že napovedala. Jogger je dobil še eno motorično zmogljivost. Čeprav bi nekateri raje videli dobri stari dCi, je čas za bolj aktualno različico. To je namreč prvi elektrificirani model v liniji romunske znamke in gre za tako imenovani samopolnilni hibrid… več tukaj.

By A.K.

Komentar: