Največja luksuzna jadrnica na svetu je dolga 220 metrov, izplula bo leta 2026

Podjetje Orient Express, ki se ukvarja s proizvodnjo potniških vlakov, je predstavilo največjo jadrnico na svetu. Jadrnica z imenom Orient Express Silenseas prihaja skoraj 140 let po tem, ko so se pojavili prvi luksuzni vlaki.

“Ta revolucija v zgodovini jadranja je ambiciozen podvig, ki premika meje mogočega. Jadrnica je rezultat partnerstva z Accorjem in Chantiers de l’Atlantique, vodilnim svetovnim proizvajalcem čolnov. Ta neverjetna jahta prihodnosti s spektakularno notranjostjo bo odplula leta 2026,” poroča Orient Express.

Podjetje ladjo opisuje kot 220 metrov dolg “oceanski zaklad” s 54 apartmaji, ki povprečno merijo 70 kvadratnih metrov. Del ladje bo tudi predsedniški apartma s površino 1415 kvadratnih metrov. Vključeval bo zasebno teraso v velikosti 530 kvadratnih metrov, dva bazena, dve restavraciji in bar.

Gostom želijo omogočiti “popoln odklop od realnosti in ustavitev časa”

Orient Express Silenseas bo imel tudi amfiteater, kjer bodo potekale predstave. Na voljo bo tudi snemalni studio za ustvarjanje avtorskih melodij. Potniki na krovu bodo imeli dostop do zdraviliških tretmajev in meditacije ter možnost raziskovanja kulturnih zakladov, da se “popolnoma odklopijo od realnosti in ustavijo čas”.

“Z Orient Express Silenseas začenjamo novo poglavje v naši zgodovini in prinašamo izkušnjo in odličnost luksuznega potovanja na najlepša morja sveta. Ta izvrstna jadrnica, ki ima korenine v zgodovini Orient Expressa, bo nudila neprimerljivo storitev in prefinjeno oblikovan prostor, ki spominja na zlato dobo mitskih križarjenj,« je dejal Sebastien Bazin, predsednik in izvršni direktor skupine Accor.

“Inovacije so v središču te ultramoderne ladje, ki bo revolucionirala svet jadranja zahvaljujoč novi tehnologiji, ki se sooča z današnjimi izzivi trajnosti. Ta ladja je zasnovana za uresničitev sanj,” je dodal.

Orient Express Silenseas je navdihnilo potovanje ustanovitelja Orient Expressa Georgesa Nagelmackersa leta 1867, ko se je vkrcal na čezatlantske ladje, ki so povezovale Evropo in Ameriko, da bi raziskal ZDA. To je bilo potovanje po morju, ki je navdihnilo lansiranje njegovega legendarnega vlaka Orient Express leta 1883.

vir in foto

Ne spreglejte…

Sunseeker 90 Ocean

Spektakularna novost britanskega proizvajalca Sunseeker je idealna za križarjenja na dolgih razdaljah, kjer z inovativno uporabo prostora in naprednimi tehnološkimi rešitvami omogoča doseči prej nedosegljivo. 90 Ocean je resnično čudovit primerek vrhunskega dizajna in inženiringa, kjer je vsaka podrobnost nič manj kot izjemna… več tukaj.

By A.K.

Komentar: