Največkrat poslušan album v zgodovini Spotifya je…

ByAna Koren

23. oktobra, 2022
Največkrat poslušan album v zgodovini Spotifya je…

Nov album Taylor Swift je podrl Spotifyjev rekord za največkrat predvajan album v enem dnevu. Pevka je včeraj izdala svoj novi album, za nov rekord je potrebovala manj kot en dan.

Taylor Swift se je zahvalila svojim oboževalcem, ker so “naredili nekaj neverjetnega”. Spotify je rekord objavil na svoji uradni spletni strani.

“In še preden je ura 22. oktobra odbila polnoč, je Taylor Swift podrla rekord za največkrat predvajan album v enem dnevu v zgodovini Spotifyja. Čestitke, taylorswift13,” je tvitnil uradni profil platforme.

13 neprespanih noči

Taylor Swift je včeraj izdala 13 pesmi na albumu, katerih naslove je pred tem objavila na TikToku. Tu je tudi videospot za pesem Anti-Hero, ki je v manj kot 24 urah zbral več kot 14 milijonov ogledov.

Polnoči je 32-letna glasbenica napovedala kot “zgodbo o 13 neprespanih nočeh, raztresenih skozi vse moje življenje”. Številka 13 ni naključna. Taylorjeva namreč v svojem delu že leta izpostavlja številko 13 kot svojo najljubšo številko, ki ima zanjo poseben pomen.

Ta številka se vleče skozi skoraj vse njene albume, zato oboževalci pričakujejo, da bodo v nadaljnjih načrtih Taylor odkrili dodaten pomen in pomen te številke.

Peti album v dveh letih

To je peti album Taylor Swift v dobrih dveh letih. Med pandemijo je izdala Folklore in Evermore v indie-folk stilu, nato pa še Fearless (Taylor’s Version) in Red (Taylor’s Version). To so ponovne izdaje njenih prejšnjih albumov, ki jih je izdala po tem, ko je bila njena nekdanja založba prodana brez sodelovanja Swift. 

Foto: EPA