Napadena deklica iz Celja: Ne morem jim oprostiti

ByAna Koren

14. aprila, 2023 ,

Napadena deklica iz Celja: Ne morem jim oprostiti

Posnetek iz Celja, ki prikazuje, kako se je skupina deklet, pri nakupovalnem središču, spravila na drugo dekle, je te dni pretresel dobesedno vso Slovenijo. Dekleta so se sovrstnice sprva lotile verbalno, nakar so z njo obračunale tudi fizično. Najhuje je bilo to, da napadena deklica ni imela niti enega zaveznika, iz ozadja je bilo slišati zgolj ščuvanje k stopnjevanju nasilja.

Napadena deklica je za 24ur.com povedala, da jim ne more oprostiti, da so jo tako teple. Deležna je bila klofut in brc, lasale so jo, jo udarjale po glavi in zmerjale: ”Zelo me je prizadelo, da me sošolke niso branile.”

Dve vpleteni deklici sta se ji že opravičili, saj ne želita imeti opravka s policisti. – Ni jima odgovorila.

Sedmošolka se danes v šoli ne počuti dobro. Strah jo je tudi zunaj nje, saj grožnje, da bodo z njo obračunali, če bodo koga doletele sankcije, že padle.

Sorodniki ogorčeni

Spregovorili so tudi sorodniki, ki ne morejo verjeti, da nihče od prisotnih ni napada ni prekinil, ampak so ga snemali in celo spodbujali: ”Obnašanje mladine je šlo čez vse meje normalnega.” 

Na posnetku naj bi bilo med drugim slišati tudi poziv fanta, naj napadeno deklico vržejo čez ograjo. Sorodnike je strah, kaj bi se lahko zgodilo, če bi koga res zaneslo tako daleč.

Starši nasilnežev si zatiskajo oči

Najbolj žalostno je, da starši nasilnežev ”samo iščejo razloge, zakaj njihov otrok ni nič kriv, in si zatiskajo oči pred resnico in jih zagovarjajo na vse možne načine. In potem se moraš že skoraj ti opravičiti, ker so pretepli tvojega otroka.”

Padel pa je tudi poziv, naj se prijava na Policiji umakne, češ da niso prava pot za reševanje.

Vir in foto