Napetost med princem Harryjem in kraljico Camillo

Kralj Karel III. [Foto: Zajem zaslona]

Napetost med princem Harryjem in kraljico Camillo: Harry ni želel biti v isti sobi

Princ Harry je po nedavni diagnozi raka obiskal svojega očeta, kralja Karla III., vendar pa naj ne bi želel biti v isti sobi s svojo mačeho, kraljico Camillo, poroča Daily Mail. Informacijo je razkrila britanska novinarka Petronella Wyatt, ki je tudi prijateljica Camille.

Harry je iz Kalifornije odpotoval v London, da bi svojega očeta obiskal za zgolj 30 minut. Razmerje med princem Harryjem in Camillo ni skrivnost, saj je Harry v svojih spominih Spare razkril njun težaven odnos. V knjigi je opisal, kako je Camilla pricurljala informacije v medije, da bi izboljšala svojo podobo, ter jo označil za “nevarno in zlo”.

Kralj Karel III. se po diagnozi raka zahvaljuje za podporo in poziva k podpori za bolnike

V svojem prvem javnem nastopu po razkritju diagnoze raka je britanski kralj Karel III. izrazil globoko hvaležnost za val podpore in dobrih želja, ki so ga preplavile v zadnjih dneh. Njegova zahvala prihaja po objavi Buckinghamske palače v ponedeljek, da je bilo 75-letnemu vladarju, ki je na prestolu manj kot 18 mesecev, diagnosticirano eno od oblik raka.

“Vaša sporočila podpore in dobre želje so bila izjemno tolažilna in spodbudna,” je povedal kralj Karel III., ki se zaveda težav, s katerimi se soočajo osebe, prizadete z rakom, in njihovi bližnji. Kraljeva izjava poudarja pomen medsebojne podpore in sočutja v boju proti tej bolezni… več tukaj.

V intervjuju je Harry povedal še, da sta s princem Williamom “prosila” svojega očeta, naj se ne poroči s Camillo, saj sta se bala, da bo postala njuna “zlobna mačeha”. Harry je opozoril na to, da je bila Camilla tretja oseba v zakonu njegovih staršev in da je bila njena povezanost z britanskim tiskom nevarna, saj je bila pripravljena deliti informacije na obeh straneh.

Od izida knjige je sicer preteklo že kar nekaj časa, a je pomočnik za The Sunday Times povedal, da se je Camilla na Harryjeve trditve odzvala zgolj z zavijanjem z očmi. Tudi njena tesna prijateljica Fione Shelbourne je potrdila, da Camillo zelo moti odnos s princem Harryjem.

[Vir: Daily Mail]

Foto: Zajem zaslona