Napoved upokojenskega protesta in poziv k odstopu Goloba

Foto: Pavel Rupar FB

Napoved upokojenskega protesta in poziv k odstopu Goloba

Pavel Rupar, je danes organiziral novinarsko konferenco pred parlamentom v Ljubljani, prenašana je bila tudi v živo na njegovem Facebook profilu. Pozneje istega dne je Nika Kovač najavila podobno novinarsko konferenco na istem mestu. Rupar je za Niko Kovač prinesel šopek rož. Naslednji protest upokojencev, ki se upirajo vladi Roberta Goloba in težkemu finančnemu položaju prebivalstva, je načrtovan za petek, 1. decembra, ob 15. uri na Trgu republike v Ljubljani.

Na novinarski konferenci je Rupar poudaril, da šopek rož za Niko Kovač ni provokacija, temveč izraz spoštovanja. Izpostavil je tudi razlike v mnenjih med mlajšo in starejšo generacijo. Poleg tega je Rupar napovedal, da se bo s stranko, ki je še v nastajanju, potegovali za poslanska mesta v Evropskem parlamentu, vendar sam ne bo kandidiral.

Novinarska konferenca je bila sklicana zaradi nevzdržnih razmer v Sloveniji in bližajočih se dogodkov na Trgu republike. Rupar je opozoril na prihajajočo zimo, inflacijo in nizke dodatke za upokojence, ki jih obljublja Golob, ter zavajanje Luke Mesca. Poudaril je, da bi morala uskladitev pokojnin znašati vsaj 11 odstotkov, kar bi sledilo zakonu, in omogočilo izravnavo pokojnin.

Poziv k odstopu

Rupar je pozval predsednika vlade, naj odstopi, državni zbor pa naj se razpusti in začne postopek za nove volitve. Opozoril je, da je Slovenija v finančni krizi, in kritiziral politične “nove obraze” ter ozadinske igralce, ki povzročajo škodo s populizmom.

Rupar je izrazil upanje, da bo z odhodom Goloba prišlo do normalizacije in miru v državi. Na naslednjem upokojenskem shodu vabijo vse, ki so nezadovoljni s politiko Goloba. Omenil je tudi težave upokojencev pri ponovni zaposlitvi, kjer jim država krade del pokojnine.

Rupar je zaključil, da se mora Golob nemudoma posloviti od vodenja države, in upa, da novo leto ne bo dočakal kot premier. Poudaril je tudi, da bo prihajajoči upokojenski protest kulturno in mirno srečanje, ne pa izgredniška manifestacija, kot smo jo videli v preteklosti.

vir

Foto: Pavel Rupar FB

Portal24