Nasprotnikom splava bo prepovedano nadlegovati ženske pred bolnišnicami

ByAna Koren

23. februarja, 2023

Nemčija: Nasprotnikom splava bo prepovedano nadlegovanje žensk pred bolnišnicami

Zaradi napovedane akcije nasprotnikov splava želi nemška družinska ministrica Lisa Paus ženskam, ki nameravajo prekiniti nosečnost, zakonsko omogočiti prost dostop do svetovalnic.

“Ženskam je treba omogočiti neoviran dostop do svetovalnih centrov in klinik, ki izvajajo splave,” je v pogovoru za medijsko hišo RND dejala nemška ministrica za družino Lisa Paus (Zeleni). Napovedala je zakonske ukrepe, ki bi zagotovili prost dostop do teh ustanov.

Minister: Protesti prehajajo meje

“Protesti pred temi institucijami prehajajo meje in so nesprejemljivi napadi na zelo osebne odločitve žensk. Nemška vlada se bo temu zoperstavila s pravnimi ukrepi,” je dejala Paus. Ministrica je pojasnila, da njeno ministrstvo v sodelovanju z drugimi resorji že pripravlja predlog zakona.

Političarka vladajoče Socialdemokratske stranke Nemčije (SPD) Katja Mast je nujne zakonske spremembe, ki bi onemogočile motnje akcij pred svetovalnicami in ambulantami, zahtevala že pred tem.

“Država ženskam naroča, da morajo pred splavom poiskati svetovalno službo. Zato mora država zagotoviti, da lahko te ženske pridejo do teh svetovalnih centrov brez težav ali stigmatizacije,” je dejala Mast.

Napovedane akcije

Pod sloganom 40 dni za življenje so nasprotniki splava napovedali akcije pred družinskimi svetovalnicami, ki naj bi trajale do začetka aprila. V Nemčiji so akcije napovedali v več mestih, kot so Frankfurt, Pforzheim, München in Stuttgart.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Zdravniki opozarjajo: veganstvo lahko povzroči depresijo, spontani splav in poškodbe živcev

Izločitev mesa in živalskih izdelkov iz vaše prehrane lahko povzroči depresijo in poveča tveganje za zlome kosti in spontani splav, opozarjajo strokovnjaki. Raziskava je pokazala, da namerava eden od osmih Britancev kot del novoletnih zaobljub preiti na vegansko prehrano… več tukaj.