Nasveti in triki za preprečevanje neprijetnega drgnjenja stegen

Kombinacija visokih poletnih temperatur ter najljubših oblek in kril pogosto povzroči težavo. Gre za neprijetna drgnjenja po stegnih, ki prizadene predvsem ženske, še posebej ob močnem znojenju. Koža na notranji strani stegen je izjemno občutljiva, zato lahko trenje, ki nastane pri drgnjenju ene noge ob drugo, povzroči rdečico, izpuščaje in pekoč občutek.

Najpogostejši predel, kjer se pojavljajo drgnjenja, torej trenje kože ob kožo, so stegna. Lahko pa se pojavi tudi okrog pazduh, stopal, zadnjice… Pravzaprav se lahko zgodi na kateremkoli delu telesa, kjer nastane kombinacija vlage in trenja kože na kožo. Prizadeto območje je običajno rdeče, boleče in v hujših primerih lahko krvavi in ​​oteče. Pomembno je omeniti, da ta pojav nima prav nobene zveze z vašo težo, to se lahko zgodi vsakomur, čigar stegna se dotikajo.

Kaj povzroča drgnjenje stegen?

Ta pojav v poletnih dneh lahko povzročijo vročina, znoj, telovadba, tek, hoja, kolesarjenje, tesna in neprimerna oblačila, pa tudi vlaga. Vse to bo samo še dodatno spodbudilo draženje in sčasoma povzročilo rdečico ter neprijeten občutek pekočega in bolečine.

Kako preprečiti drgnjenje stegen poleti?… več na Princesa.si

Foto: Pexels Portal24