Nasveti “leteče varuške” za prijeten let z majhnimi otroki

“Leteče varuške” iz letalske družbe, razkrivajo nekaj koristnih nasvetov za starše, ki potujejo z majhnimi otroki z letalom. Letenje z majhnimi otroki lahko predstavlja svoj izziv, zato je pomembno, da se starši pripravijo na potovanje in upoštevajo nekaj ključnih nasvetov.

Najpomembnejša stvar je, da starši ne smejo čutiti krivde, če med letom uporabljajo elektronske naprave, da bi otroke zabavali. Predvajanje risank ali filmov lahko pomaga otrokom preživeti čas na dolgi poti in jih razvedriti, s čimer zmanjša njihovo nelagodje med letom.

1. Uporabite risanko, da zabavate otroka

Starši naj se ne bojijo uporabe zabave med letom, da se otroci zabavajo in pozabijo, da potujejo. Čeprav se morda zdi, da bo to imelo nasprotni učinek, se “leteči varuški” zdi dober način, da let razdelimo na več enot. Vendar je tudi opozorila, da je treba zabavo uporabljati zmerno. Če otroci pretirano gledajo v ekran, se lahko tako prebudijo, da ves dan ne bodo mogli zaspati. Lahko jim bo celo slabo.

2. Čas za spanje velja tudi na letalu

Leteče varuške staršem predlagajo, da se strogo držijo časa za spanje in upoštevajo časovne pasove. Če potujete daleč, skozi več časovnih pasov, je treba otroka, že med letom, na to čim prej prilagoditi. Pravočasno jih dajte spat, uskladitev časovnih pasov bo pomagalo tudi pri manjšem časovnem zamiku, ko boste prispeli na cilj.  

3. Prinesite dodatno (vašo) hrano in plenice

Pri pakiranju ročne prtljage ne pozabite pustiti prostora za otroške predmete. Čeprav bo letalska družba verjetno imela vse, kar potrebujete na letu, od otroške hrane do plenic, varuška priporoča dodatno opremo.

Opozorila je, da lahko katera koli znamka hrane, ki je otrok ni vajen, otrokom povzroča težave, ki lahko trajajo ves let. Med vzletanjem in pristajanjem jim je dobro dati dudo ali sladkarije, da ne bodo čutili preveč pritiska v malih ušeskih. 

4. Uporabite najljubše igrače kot nagrado

Vsi starši vedo, kako pomembna je otroku njihova najljubša igrača, ko se ne počuti dobro. Zato jih ne pozabite spakirati, sploh če je otrok mlajši od pet let. Igrače lahko delujejo kot dobra nagrada za pozitivno vedenje, kot je sedenje na sedežu med vzletom in pristankom ali tavanje po kabini.   

5. Ostanite čim bolj sproščeni 

Ključni del letalskega potovanja z otroki je pravzaprav ostati čim bolj sproščen. Kljub temu, kako se počutite, vas ljudje ne bodo obsojali, ker verjetno razumejo situacijo, v kateri ste in koliko stresa preživljate, še posebej, če prvič potujete z otrokom.

vir Foto: Pixabay Portal24