Nasveti za srečne praznike brez družinskih prepirov

ByA.K.

26. decembra, 2023 ,
Foto: Freepik

Nasveti za srečne praznike brez družinskih prepirov

Vse leto se veselimo prazničnega časa, polnega veselja, topline in ljubezni, ko preživimo čas s svojimi najdražjimi. Vendar pa, kot pravijo, ni rož’ce brez trna. Praznični čas, čeprav čaroben, lahko prinese tudi svoje izzive, zlasti za pare. V tem prispevku bomo raziskali nekaj najpogostejših konfliktov, ki se pojavijo med prazniki, ter vam ponudili nasvete, kako jih premagati. Pripravite se na mirne in ljubezni polne družinske praznike .

Praznični čas naj bo torej poln veselja in časa, preživetega z najdražjimi ob izmenjavi daril s piškoti in vročim kakavom. Včasih ravno v tem času pari pridejo do najmočnejših konfliktov.

1. Kje preživeti počitnice?

Vaša družina je v enem mestu, vaš partner v drugem. Kako se boste dogovorili, kam greste? To je najpogostejši razlog za prepire. Praznike želite preživeti z obema družinama in seveda drug z drugim, a vam to nikakor ne uspe. Najboljša rešitev je, da se dogovorite, da boste eno leto pri eni družini, drugo leto pri drugi družini.

2. Koliko boste zapravili za darila?

Obvladovanje financ je decembra zelo težko, razhajanja v mnenjih o tem, koliko zapraviti za darila, vodijo v konflikt. Na žalost so te razlike včasih lahko razlog za razhod.

3. Kakšna darila kupiti družini?

Morda se dogovorite za proračun, ki ga boste namenili za darila, zato vam razlog številka 3 ne dela težav, pojavi pa se drugi. Ne morete se dogovoriti, kaj komu podariti. Da bi se izognili temu konfliktu, je najbolje razdeliti seznam družinskih članov in nakupovati ločeno.

4. Koliko daril kupiti otrokom?

Druga točka razprave je pogosto količina daril, ki jih boste kupili otrokom. Eden od staršev želi otroke obdariti z darili, saj misli, da je to bistvo, drugi pa želi otroke naučiti pravih vrednot. Te situacije je težko rešiti, vendar je treba vse dati na papir in se odločiti, kaj si otroci resnično želijo, kaj potrebujejo in koliko denarja bodo porabili.

5. Kaj početi za novo leto?

Bliža se silvestrovo in letos želite biti s svojo najboljšo prijateljico, ona pa s svojo najboljšo prijateljico. Eden hoče v mesto, drugi v klub. Še vedno se je enostavno dogovoriti, veliko težje je, ko eden hoče ostati doma, drugi pa hoče praznovati. Če ste v razmerju z osebo, ki ima bolj ali manj izražene socialne veščine in potrebe, se preprosto morate prilagoditi drug drugemu.

6. Partnerjeva družina:

Ne želijo si vsi počitnic preživeti s partnerjevo družino in to je povsem razumljivo. Toda če vam je mar za vašega partnerja, in zagotovo vam je, bi morali poskusiti najti kompromis, hkrati pa razumeti, zakaj je njihova družina zanj tako pomembna.

7. Kako si razdeliti gospodinjska opravila?

In če ste se odločili, da boste k sebi domov povabili prijatelje, morate hišo še pospraviti, ko je vsega konec. Borove iglice, okrasni papir z darili je treba očistiti, okraske pospraviti. Ne morete se dogovoriti, kdaj in kdo bo kaj naredil. Edini način, da se izognete prepirom, je, da naloge takoj razdelite in vsak opravi svoj del.

S pravim pristopom in komunikacijo lahko preživite praznike brez konfliktov ter uživate v skupnem času s svojim partnerjem in najdražjimi.

vir; Foto: Freepik; Portal24