Sindikat novinarjev in Koordinacije novinarskih sindikatov RTV Slovenija pravita, da koordinacija šteje skoraj 450 članov. V zavodu je skupno zaposlenih približno 650 novinarjev.

Sindikat novinarjev in Koordinacija novinarskih sindikatov, ki sta maja napovedala stavko sta se tako odzvala na trditve vodstva zavoda, da stavka manj kot deset odstotkov zaposlenih.

Na seji odbora DZ za kulturo, ki je obravnaval predlog novele Zakona o RTV, je generalni direktor Andrej Grah Whatmough dejal, da je v stavkovnem odboru 180 ljudi. Zavod ima pa 2200 zaposlenih. Grah Whatmough je izpostavil tudi, da dva sindikata v zavodu stavki nasprotujeta.

Novinarski sindikati pravijo, da je edini reprezentativni sindikat, ki stavke ne podpira, sindikat delavcev radiodifuzije. V sindikatu kulturno umetniških ustvarjalcev so namero koordinacije, da izvede opozorilno stavko podprli.

Zakon o RTV potrjen

Z devetimi glasovi za in šestimi proti je odbor DZ za kulturo na vladni seji za obravnavo na seji DZ po nujnem postopku pripravil dopolnjeni vladni predlog novele zakona o RTV Slovenija. Poslanci koalicije so poudarjali, da bo RTV Slovenija z njim depolitizirana. V SDS in NSi so v iskrene namene vlade podvomili… več tukaj.

Foto: BOBO

By A.K.

Komentar: