Navijači na zadnji tekmi izžvižgali Messija, Clermont šokiral PSG

Večino sezone so ga navijači zmerjali in mu žvižgali s tribun, začetna zaljubljenost ni prerasla v pravo ljubezen. Messi Pariz tako zapušča brez primernega slovesa

Argentinski mojster Lionel Messi (35) poleti zapušča PSG . Destinacija še ni znana, gotovo pa je, da prihodnjo sezono ne bo v Parizu. Skupaj s Sergijem Ramosom (37) je odigral zadnjo tekmo v dresu Pariza. Čeprav je Ramos dosegel gol v zadnjem krogu Ligue 1 proti Clermontu, si je Messi prislužil salve žvižgov. In to, ko je imel PSG čisti protinapad za 3:2, on pa ga je zgrešil. Na koncu so Parižani izgubili z norim preobratom z 2:3 in ta trenutek je bil odločilen.

Parižanom poraz ne pomeni veliko, saj so si naslov francoskega prvaka že zagotovili. A so si navijači vseeno želeli proslaviti z zmago. Krivca so našli v Messiju, ki Francijo zapušča z 32 goli in 35 podajami na 75 tekmah.

PSG je povedel z golom Ramosa v 16. minuti. Predložek je prišel z desne strani, mojster skoka pa se je še enkrat v karieri dvignil nad tekmece in zadel za vodstvo. Le pet minut pozneje so domači podvojili prednost. PSG je dobil priložnost iz enajstmetrovke, natančen pa je bil Mbappé. Slledila je Clermontova velika vrnitev. Gastien je znižal v 24. minuti, nato pa so gostje dobili enajstmetrovko.

V 37. minuti jo je zgrešil Kyei, proti koncu prvega polčasa pa je Clermont uspel izenačiti. Strelec za 2:2 je bil Zeffane v prvi minuti dodatka.

V nadaljevanju je sledil velik zgrešen Messi , po katerem je doletela kazen. Kyei se je odkupil za zgrešeno enajstmetrovko in v 63. zadel za popoln preobrat in potop Parižanov.

Mimogrede, vsi igralci PSG so na zadnji strani dresov namesto imena/priimka nosili “Sergio Rico”. Vratar Parižanov je pred petimi dnevi padel s konja in je v hudem stanju v bolnišnici v Sevilli.

vir Foto: Messi Fan Club Twitter Portal24