Navodila (po korakih), kako doma nanesti masko za lase

ByUredništvo

10. maja, 2023 ,
Lasje [Foto: Pexels]

Navodila po korakih, kako doma nanesti masko za lase

Želite izboljšati svojo rutino nege las z masko? Medtem. ko se ukvarjamo z vsemi našimi vsakodnevnimi opravki in rutino, je samooskrba običajno na drugem mestu. Resnica pa je, da si vsi želimo sijoče in zdrave lase. Tega ne morete doseči brez rutine za nego las. Eden najpogostejših načinov, kako poskrbeti za zdravje las, je občasno nanašanje maske za lase. Zagotovo ste že slišali vse, ki so hvalili prednosti uporabe maske za lase. Toda rezultat vaše nege las je v pravilni izvedbi. Naučite se pravilno nanašati masko za lase.

Če med vsakokratno uporabo maske za lase delate napake ali ste zmedeni, kako začeti, je ta za vas. , Ko boste naslednjič želeli svojim lasem dati nekaj svežine, je tukaj vodnik po korakih, ki vam bo pomagal spoznati pravi način uporabe maske za lase

Sledite tem korakom za nanos maske za lase doma in videli boste čarobne rezultate.

1. Vedno začnite s čistimi lasmi

Glavna stvar, ki jo morate upoštevati je, da morate masko za lase vedno nanašati na čiste lase. To je zato, ker se samo čisto lasišče in lasje omogočijo, da vpijejo najboljše iz maske. Če imate suhe in skodrane lase, si jih najprej operite s šamponom in nato nanesite balzam, preden nadaljujete z nanosom maske. Če imate mastno lasišče, je običajni postopek šamponiranja dovolj, da vaši lasje pridobijo vso svojo vlago z nanosom maske za lase.

2. Popivnajte odvečno vodo z las

Za uspešne rezultate je priporočljivo, da masko nanesete na vlažne lase, niti na suhe niti na mokre. Tako bodo vse najboljše sestavine vaše maske za lase prodrle globoko v vsak pramen. Uporabite lahko brisačo iz mikrovlaken ali bombažno majico, da hitro izvlečete vso odvečno vodo iz las brez nevarnosti kakršnega koli trenja.

3. Nanesite masko

Vedeti morate glavno pravilo, da z masko ne smete pretiravati, primerna količina lahko veliko pripomore. Masko začnite nanašati tako, da jo nanesete na sredino dolžine in konice las. Nadaljujte navzdol proti konicam las tako, da izdelek nežno vmasirate v lase vsaj 30 sekund. To bo pripomoglo k boljšemu prodiranju izdelka in omogočilo več sijaja in gladkosti.

4. Nastavite časovnik na 3-5 minut

Delati morate po navodilih in pustiti masko v skladu s časom, ki je naveden na embalaži. V idealnem primeru je 3-5 minut najboljši čas, da maska ​​za lase učinkuje čarobno. Za boljše rezultate lahko poskusite metodo vroče brisače, pri kateri lahko lase pokrijete z brisačo, namočeno v vroči vodi.

5. Temeljito jo sperite

Maske za lase so polne močnih sestavin, ki pomladijo pravo količino vlage v vaših laseh. Ko vaša griva vpije vso dobroto maske za lase, jo zelo previdno sperite, da ne ostane nobenih ostankov.

vir Foto: Pexels