Na portalu Necenzurirano so se avtorji prispevka Primož Cirman, Tomaž Modic in Vesna Vuković tokrat razpisali o Operaciji SDH in kako naj bi izbrancu SDS našli manjkajoče izkušnje

Avtorji članka navajajo, da naj bi prve zamenjave v Slovenskem državnem holdingu (SDH), krovnem upravljavcu državnega premoženja med drugim razkrile, kako naj bi si nekdanja vladajoča stranka “prilagajala” zakone zato, da je lahko na položaje imenovala lastne ljudi.

V stranki SDS so zamenjavo Leona Cizlja v SDH označili za politično čistko. Avtorji navajajo, da pa naj bi pozabili, da naj ne bi izpolnjeval pogojev za ta položaj in da pomembne položaje v državnem gospodarstvu, po njihovih trditvah, itak zaseda samo takrat, ko so na oblasti desni. 

Avtorji razmišljanje v članku podkrepijo s tem, češ, da naj bi dva meseca po porazu na volitvah zdaj nekdanja vladajoča stranka, izgubila “nadzor” tudi nad Slovenskim državnim holdingom (SDH), krovnim upravljavcem 12 milijarde evrov vrednega premoženja države.

SDH

Poslanci državnega zbora so včeraj na predlog Golobove vlade namreč odpoklicali dva člana nadzornega sveta SDH: Leona Cizlja, ti. kader SDS, in Boža Emeršiča, ki je vanj prišel v kvoti NSi, zapišejo avtorji prispevka. V nadzornem svetu SDH tako ostajajo le še trije člani: predsednica Karmen Dietner, ki je bila imenovana v času vlade Marjana Šarca, zdaj že nekdanji generalni direktor finančne uprave (Furs) Ivan Simič in Janez Vipotnik. Po navedbah avtorjev bi se naj danes sestali na seji, pri čemer naj bi se v neuradnih krogih že več dni omenjalo možnost, da bi lahko s položaja odstopil tudi dosedanji predsednik uprave SDH Janez Žlak, po njihovem tudi dolgoletni kader SDS.

Po mnenju Cirmana, Vukovićeve in Modica to posledično pomeni, da si je nova koalicija Roberta Goloba dokončno začela odpirati vrata do zamenjav kadrov SDS, ki jih je, po njihovem mnenju, nekdanja vladajoča stranka nastavila v uprave in nadzorne svete Telekoma Slovenije, Luke Koper, Pošte Slovenije, državnih energetskih in drugih družb itd.

Jasno naj bi, po navedbah avtorjev, postalo tudi, da so si v SDS v zadnjih dveh letih pri naskoku na državno premoženje pomagali na različne načine: tudi tako, da naj bi iskali obvode zakonodaji, ki določa pogoje, kdo lahko sedi med nadzorniki SDH. To naj bi dokazovali tudi dokumenti, ki naj bi jih pregledali in analizirali v uredništvu in sicer … več TUKAJ.

By A.K.

Komentar: