Požareport: Stranski učinki: Golobov Watergate potrjuje, da z novinarjem Tomažem Modicem iz Necenzurirano neposredno upravlja politika

Vuković, Cirman, Modic [Foto: Posnetek zaslona / STA / Facebook, Vir: Nova24TV]

Je Tomaž Modic celo neke vrste komunikacijska mula za prenos zaupne dokumentacije Fursa ali drugih državnih organov med odločevalskimi deležniki slovenskega Watergata?

Požareport: Stranski učinki: Golobov Watergate potrjuje, da z novinarjem Tomažem Modicem iz Necenzurirano neposredno upravlja politika

Požareport: Da ima Watergate Golobove Svobode lahko še neslutene razsežnosti in da gre zelo verjetno za eno od največjih afer tranzicijske Slovenije, potrjujejo tudi včerajšnja dogajanja, med drugim očitna panika, ki je zajela vodstvo Fursa, grožnje Gibanja Svoboda s tožbami, pisno poslane tudi avtorju teh vrstic, in neverjetna “nesigurnost” direktorja NPU Darka Muženiča na srečanju z mediji po končanih hišnih preiskavah v aferi Litijska, ter seveda huda živčnost predsednika vlade Roberta Goloba med ponedeljkovo sejo državnega zbora, ampak več o tem jutri.

Na dan pa prihajajo tudi pomembni stranski učinki te afere. Eden od teh je zagotovo potrditev, da z novinarjem Tomažem Modicem iz – sicer provladnega – portala Necenzurirano neposredno upravlja politika, konkretno Gibanje Svoboda. O vsem tem smo sicer tukaj poročali že pred meseci, toda včeraj je naše pisanje javno potrdila tudi poslanka Mojca Pašek Šetinc, ko je povedala, da ji je Modica za posebnega preiskovalca parlamentarne preiskovalne komisije “sugeriralo in svetovalo vodstvo stranke” GS , pri čemer sta vodstvo te stranke Golob kot predsednik Svobode in Vesna Vuković, generalna sekretarka Svobode.

In če je Mojca Pašek Šetinc pri vprašanjih, povezanih z Modicem, delovala tudi vidno prestrašeno (govorica telesa!), je Tamara Vonta… več na Požareport.

Spomnimo…

Požareport: Watergate Golobove Svobode. Ko Mojca Pašek Šetinc potrdi: Vesna Vuković dostopa do tajnih podatkov FURS-a. Kdo so vpleteni?

Požareport: Kar se je doslej med poznavalci samo govorilo, je zdaj – tako vse kaže – tudi potrjeno. Namreč, nekdanja poslanka in insajderka Gibanja Svoboda Mojca Pašek Šetinc (MPŠ) je, po naši najnovejših in zanesljivih informacijah, v tistem cenzuriranem podacstu za Delo vendarle povedala nekaj, kar ožji krog predsednika vlade in liderja Svobode Roberta Goloba očitno ni hotel ali mogel “spustiti skozi”… več tukaj.

Vse kaže na neformalni dogovor med sekretarko Golobove Svobode in direktorjem FURS-a. Čas za Policijo, tožilstvo in odstope.

Požareport: Poslanka Mojca Pašek Šetinc je na včerajšnji tiskovni konferenci, še bolj pa med oddajo 24ur zvečer (Pop TV), potrdila praktično vse ključne navedbe, ki smo jih – že včeraj zjutraj – ekskluzivno ter odmevno objavili na tem portalu.

Watergate Golobove Svobode. Ko Mojca Pašek Šetinc potrdi: Vesna Vuković dostopa do tajnih podatkov FURS-a. Kdo so vpleteni?… več tukaj.

Foto: Posnetek zaslona/ STA/Facebook, Vir: Nova24TV