Avtorja zapisa na portalu Necenzurirano, Primož Cirman in Tomaž Modic, se danes v uvodu sprašujeta: Kaj se v resnici skriva v ozadju informacij o Hrvatih, ki naj bi želeli kupiti teniški kompleks v Portorožu?

Bojan Petan

Bojan Petan naj bi, po navedbah avtorjev, želel občino Piran spraviti v časovno stisko, s katero naj bi od nje izsilil skoraj pet milijonov evrov.  Ozračje na Obali naj bi v teh vročih dneh segrevale informacije o načrtovanih poslih z eno najbolj zaželenih nepremičnin v Portorožu. 

Na portalu Necenzurirano navajajo, da naj bi šlo za slabih 20.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče, na katerem stoji centralni teniški stadion s 1.600 sedeži in 17 zunanjimi igrišči. Njegova lastnica, družba Terme Čatež, ki jo vodi Bojan Petan, naj bi po navajanju avtorjev pred dvema tednoma sporočila, da je zanj našla kupca. O tem je naj bi, po pisanju portala Necenzurirano, obvestila občino Piran, ki naj bi imela za zemljišče predkupno pravico, za odgovor naj bi ji dali 15 dni. Rok naj bi se iztekel v sredo. 

Ozadje zgodbe

Toda zgodba, ki naj bi močno odmeva v lokalnem okolju, ima po navajanju portala Necenzurirano, tudi ozadje. Več informacij naj bi kazalo na to, da gre za nov manever Bojana Petana pri iskanju poti iz finančnih težav skupine DZS, pod katere okrilje sodijo tudi Terme Čatež. Nihče tako naj ne bi vedel, ali so v tej družbi res našli kupca, ki naj bi za teniški kompleks v Portorožu plačal ceno (4,7 milijona evrov), precej višjo od vseh dosedanjih ponudb. Prav tako ne, ali naj bi v Termah Čatež že podpisali pogodbo o nakupu ali pa so prejeli le ponudbo. Po navajanju avtorjev je jasno le, da želijo občino Piran spraviti v časovno stisko, s katero naj bi od nje izsilili skoraj pet milijonov evrov. Pri tem naj bi, po navajanju portala Necenzurirano, računali tudi na strah lokalne skupnosti, ki naj bi slabe izkušnje z nekaterimi zasebnimi lastniki ključnih lokacij v Portorožu že imela. 

Ali skrivnostni kupec sploh obstaja?… več TUKAJ.

Foto: BOBO

By A.K.

Komentar: