Avtorji prispevka na portalu Necenzurirano so se danes razpisali o šefici NPU-ja, ki naj bi že imela novo službo z bajno plačo, manjkal naj bi le še njen podpis.

Na Necenzurirano nadaljujejo, da čeprav je revizija ugotovila, da Tomaž Kokot ni izpolnjeval pogojev za imenovanje na položaj generalnega direktorja Pošte Slovenije, političnemu kadrovanju v tej družbi, naj ne bi bilo videti konca.

Kokot

Avtorji prispevka ( Primož Cirman,Tomaž Modic in Vesna Vuković) navajajo, da naj bi bili dnevi generalnemu direktorju Pošte Slovenije Tomažu Kokotu  na položaju očitno šteti. Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH), krovnega upravljavca premoženja države, naj bi predvidoma jutri razpravljal o ugotovitvah revizorjev, da Kokot naj ne bi izpolnjeval enega od pogojev za imenovanje na ta položaj. Portal Necenzurirano navaja, da Kokot, naj ne bi imel pet let izkušenj na vodstvenih položajih v velikih podjetjih, ki jih je zahteval razpis. 

Necenzurirano navaja, da je Kokota, člana SDS, za generalnega direktorja Pošte Slovenije februarja letos imenoval nadzorni svet, ki ga vodi njegov strankarski kolega Ervin Renko, bratranec generalnega sekretarja SDS Boruta Dolanca. Ali so revizorji ugotovili, da pri tem nadzorniki niso ravnali s potrebno skrbnostjo, kar bi lahko bil razlog za njihov odpoklic, uradno ni mogoče izvedeti, navaja portal Necenzurirano.

Avtorji prispevka se pri navajanju, da naj bi na SDH zaradi številnih informacij o spornem dogajanju razmišljali tudi o uvedbi revizije poslovanja Pošte Slovenije v obdobju, ko jo je vodil Kokot, sklicujejo na svoje informacije..

Kadrovanje

Kljub vsemu dogajanju političnemu kadrovanju v tej državni družbi, ki zaposluje več kot 5.500 ljudi, po  navajanju Portala naj ne bi bilo videti. Po informacijah portala Necezurirano naj bi bilo na Pošti Slovenije vse pripravljeno za zaposlitev dveh pomembnih kadrov nekdanje oblasti. To naj bi bila vodja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Petra Grah Lazar in nekdanji direktor javne agencije Spirit Tomaž Kostanjevec… več TUKAJ.

Foto: Bojan Puhek