Nedelja v Willingenu: Zmagala je Silje Opseth, Nika Prevc utrdila vodstvo

Nedelja je na največji skakalnici svetovnega pokala, Mühlenkopf HS-147, prinesla izjemne skoke. Zmagala je Norvežanka Silje Opseth, saj je bila najdaljša v obeh serijah, pristala pa je pri impresivnih 150 metrih. Nika Prevc je s šestega mesta iz prve serije navdušila s svojim skokom in se povzpela na drugo mesto, kar je še okrepilo njeno vodstvo v skupnem seštevku. Nika Križnar pa je končala na petem mestu.

Vreme je ponovno igralo vlogo pri tekmi, saj je bilo v prvi seriji enako kot v soboto vetrovno in deževno. Kljub temu se je vreme pred finalom umirilo, kar je pripomoglo k privlačnim skokom na Mühlenkopfu.

Nika Prevc je bila navdušena nad svojim skokom, saj je pristala pri 146 metrih in se počutila, da je napredovala. ” ončno sem imela en dober in lep skok ta vikend. Vesela bom odšla domov, saj sem končno nekaj dobrega dosegla. Zavedala sem se, da so v soboto razmere zasenčile vse moje napake v skoku. Odločila sem se, da vreme ne bo izgovor, da moram narediti prave skoke ne glede na vse, in to mi je danes uspelo. Naredila sem napredek in upam, da bom še velikokrat izboljšala tako velike daljave,” je po tekmi povedala Nika Prevc.

Nika Prevc je utrdila vodstvo v svetovnem pokalu

Alexandria Loutitt, svetovna prvakinja, je morala premagati težave v zraku, vendar se ji je uspelo spretno rešiti padca. V skupnem seštevku sta ji sledili obe Japonki Juki Ito in Sara Takanaši, pa tudi Nika Križnar, ki pa je zaradi svojega skoka končala na petem mestu. Nika Prevc je s svojim drugim mestom utrdila svoje vodstvo v svetovnem pokalu, prednost pred tretjeuvrščeno Juki Ito pa je zdaj že 178 točk. Eva Pinkelnig, ki je tretjeuvrščena, je izpustila nedeljsko tekmo in zaostaja 278 točk. Vzrok za njeno odsotnost naj bi bila poškodba.

Med slovenskimi skakalkami se je med trideseterico uvrstila Katra Komar (23. mesto) in Taja Bodlaj (28. mesto), medtem ko je Ajda Košnjek ostala na 31. mestu med zgolj 33 tekmovalkami. Katra Komar je v finalu pridobila eno mesto, Taja Bodlaj pa je obdržala svoje mesto in prislužila tri točke za svetovni pokal.

vir; Foto: Zajem zaslona/RTVS; Portal24